Zomerupdate: GemeenteVideo’s en GR2018

Het zal jullie niet ontgaan zijn, het zomerreces is daar. Dat betekent slecht nieuws en goed nieuws.

Het slechte nieuws is dat we veel minder (politiek) nieuws dan normaal kunnen delen. Tijdens het reces zal op de achtergrond best over de formatie gesproken worden maar waar nieuws vanuit de landelijke politiek de laatste maanden al schaars was, is het nu tijdens het reces nagenoeg stil. Uitzondering zijn de partijen als PVV, Forum voor Democratie en D66 die zo nu en dan een video of een nieuwsbericht publiceren. Het is even doorbijten voor de politiek geïnteresseerden maar daar moeten we het mee doen.

To zover het slechte nieuws, snel naar het goede nieuws!

Video’s van alle Nederlandse gemeenten en provincies
Door de relatief rustige periode hebben we nu de tijd om een al veel langer bestaande actie ten uitvoer te brengen en dat is het verzamelen en delen van alle video’s van alle Nederlandse gemeenten en provincies. Het heeft het team van BestuurlijkNieuws.nl een paar weken tijd gekost om alle kanalen en video’s te te verzamelen en in onze website te integreren maar het is ons gelukt!

BestuurlijkNieuws.nl verzamelt nu als enige website in Nederland de video’s van alle gemeenten in Nederland. Op dit moment zijn al zo’n 5.000 video’s van gemeenten beschikbaar. Het totaal aantal verzamelde video’s op BestuurlijkNieuws.nl bedraagt nu circa 15.000!

Dit betekent dat zodra een gemeente een video op haar kanaal op YouTube plaatst, wij deze video binnen zeer korte tijd, gemiddeld zo’n 4 uur, ook op BestuurlijkNieuws.nl delen en via onze social media kanalen verspreiden.

Op deze manier worden de video’s van Nederlandse gemeenten onder de aandacht gebracht van meer potentieel geïnteresseerden, onze bezoekers en volgers. Indien het interessante video’s zijn zullen gemeenten meer views op hun video’s gaan ervaren. Iedere maand zorgen de volgers van BestuurlijkNieuws.nl op onze social media kanalen voor ongeveer 1.000.000 weergaven van onze Twitterberichten (statistieken Twitter eerste half jaar 2017).

Op BestuurlijkNieuws.nl kun je de laatste video’s terugkijken via de gemeentepagina’s. In de navigatie zie je nu onder ‘Gemeenten’ een kopje ‘Gemeente Video’s’. Daar staan de video’s, gerangschikt naar provincie.

Zoals aangegeven worden de video’s aangekondigd via onze Twitter en Facebook pagina’s. Om onze accounts ‘clean’ te houden gaan we onze social media nieuwsvoorziening opnieuw optimaliseren. Dit betekent onder andere dat we binnenkort de video’s via een apart Twitter kanaal @GemeenteVideos en via deze nieuwe Facebook pagina gaan delen. Zorg dat je ons nu al volgt en mis geen video!

Ook zal de homepage van BestuurlijkNieuws.nl aangepast worden om de gemeente video’s een goede plaats te geven.

Uiteraard heeft niet iedere gemeente een (actief) YouTube kanaal dus er zijn gemeenten waar we geen video’s van kunnen delen. Missen we een gemeente en een YouTube kanaal? Laat het ons weten.

GR2018 – Gemeenteraadsverkiezingen
Voordat je het weet staan de Gemeenteraadsverkiezingen voor de deur, maart 2018 komt er snel aan. We zijn dan ook druk bezig met de voorbereidingen. Uiteraard lanceren we in het najaar weer de rubriek ’10 vragen aan…’ waarbij alle GR2018 kandidaten met een email interview mee kunnen doen. Ben jij kandidaat en wil jij ook mee doen? Heb jij nog meer ideeën hoe we BestuurlijkNieuws.nl in kunnen zetten om alle kandidaat raadsleden een platform te geven? Neem nu al contact met ons op via info @ BestuurlijkNieuws.nl.

Tot zover deze zomer update. Wij wensen iedereen een fijne vakantie en gaan door om, zelfs in komkommertijd, zoveel mogelijk zinvolle informatie te verzamelen uit de politiek, het openbaar bestuur en over belangrijke maatschappelijke kwesties.

Wil je mee doen met een blog, je mening verspreiden en/of een video insturen? Gebruik hiervoor dit nieuwe formulier. Wil je op de hoogte blijven, volg dan een of meerdere social media kanalen of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Zoals altijd, wij horen graag van jou!
Namens Team BestuurlijkNieuws.nl
Jos Jaspers

Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur