Zakendoen in de Westelijke Balkan

Heeft u plannen om zaken te doen in Servië, Montenegro, Albanië, Macedonië, Kosovo of Bosnië-Herzegovina? Wilt u 1-op-1 advies over hoe u dit het beste aan kunt pakken? Dan is deelname aan het evenement ‘Zakendoen in de Westelijke Balkan’ op 1 juni iets voor u!  

Wat komt aan bod?

Naast het plenaire gedeelte over de kansen, mogelijkheden en ondersteuning vanuit de Rijksoverheid krijgt u de gelegenheid een verdiepingsslag te maken tijdens een interactieve sessie met de vertegenwoordigers van Nederlandse Ambassades in de westelijke Balkan. Met die vertegenwoordigers én met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u in gesprek om contacten te leggen en uw business case en kansen te bespreken. Een informatiemarkt en uitgebreide gelegenheid tot netwerken behoren ook tot het programma. 

Voor wie?

Het evenement ‘Zakendoen in de Westelijke Balkan’ richt zich op alle Nederlandse bedrijven die plannen hebben voor de Westelijke Balkan. Ook staat deelname open voor bedrijven die al internationaal zakendoen maar nog onbekend zijn met de kansen in bovengenoemde landen.

Deelname en kosten

Deelname is gratis, bij no-show betaalt u een bedrag van € 100. Inschrijven kan tot 25 mei 2017. Meld u aan voor dit seminar.

Let op: uw aanmelding is pas definitief wanneer u van ons een bevestiging heeft ontvangen. We streven er naar u uiterlijk 1 week voorafgaand aan het evenement te laten weten welke afspraken voor u ingepland zijn.

Programma

12.30 Ontvangst en registratie
13.00 Opening en welkomstwoord Guido Landheer (plv. Directeur – Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen, ministerie van Buitenlandse Zaken) en Bas Pulles (Directeur Internationaal Ondernemen, RVO.nl)
13.15 De westelijke Balkan – Kansrijke sectoren Landbouw, Water, Energie, Textiel, ICT, Financiering
14.00 Ondernemers aan het woord: Ondernemers uit de regio over eigen ervaringen, zakelijke cultuur
14.25 Interactieve Q&A sessie  
14.55 Rijksoverheid – instrumenten, programma’s en subsidies
15.15 Pauze
15.30

Break out sessies:

Sessie A : Wat maakt Servië, Montenegro en Bosnië – Herzegovina kansrijk?

Sessie B : Wat maakt Albanië, Macedonië en Kosovo kansrijk?

– Macro-economische ontwikkelingen / kansen en bedreigingen

– Zakendoen,  eisen,  cultuur

16.00 Speeddating / 1-op-1 gesprekken. Gesprekken bedrijven met economische medewerkers van de ambassades, RVO.nl, EBRD etcetera.  
17.00 Netwerkborrel & afsluiting  

 

Westelijke Balkan

Alle westelijke Balkanlanden hebben een Stabilisatie- en Associatie overeenkomst met de EU ter voorbereiding op toetreding. Albanië, Bosnië-Herzegovina, Kosovo, Macedonië, Montenegro en Servië hebben in 2016 laten zien dat zij de daarbij behorende veranderingen op economisch gebied gestaag doorvoeren. Grote financiële en technische steun vanuit het IMF, de Wereldbank en de EU vormen een stevige basis voor progressie.

Het bbp van alle Westelijke Balkan-landen is in 2016 gegroeid, voornamelijk door de groei in consumptie en een toename in de directe buitenlandse investeringen. Ook het ondernemingsklimaat is aanzienlijk verbeterd. Dit maakt dat er veel kansen zijn voor Nederlandse kennisinstellingen en bedrijven actief in de landbouw, energie, water, ICT en textiel.


Titel: Zakendoen in de Westelijke Balkan
Datum: 25 April 2017 | 9:01 am
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.