Winnares Wereld Delen


Hoewel de westerse landen al zo’n vijftig jaar ontwikkelingshulp aan arme landen geven, lukt het maar niet om honger en armoede uit te bannen. Is de hulp niet effectief? Geven we te weinig? Of is er iets anders aan de hand?

In het voorjaar startte de SP met deze vragen de campagne ‘Wereld delen’. Op een aantal universiteiten gingen Harry van Bommel en Hans van Heijningen (resp. Tweede-Kamerlid en algemeen secretaris SP) het debat aan met de zaal. Ook werd er een essaywedstrijd uitgeschreven. Jongeren konden in maximaal 1500 woorden aangeven hoe zij denken over de strijd tegen honger, armoede en ongelijkheid.

Uit de inzendingen is die van Jojanneke Scheepers (15 jaar) beloond met de aanmoedigingsprijs. Gisteren mocht ze dan ook naar de Tweede Kamer komen. Renske Leijten, het jongste SP-Kamerlid, leidde haar rond en had daarna een klein interview met haar.

Essay Jojanneke Scheepers (pdf)

Hieronder het interview, Jojanneke leest zelf de inleiding van haar essay voor. Een inleiding die afsluit met de mooie woorden: Een mens is geen mens, als die de wereld niet een beetje beter probeert te maken. Jojanneke, van harte gefeliciteerd, ga zo door!


Kijktijd: 4:55
Publisher: Socialistische Partij (SP)

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur