WEBSHOPS: Politie op de stoep bij kopers illegaal vuurwerk


Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos

Het OM wil zo’n 2000 mensen vervolgen die via webshops illegaal vuurwerk hebben gekocht bij vier Poolse webshops. De webshops zijn inmiddels door politie en Openbaar Ministerie offline gehaald.

Officier van justitie Karin Broere zegt dat veel adressen inmiddels al een bezoek van de politie hebben gehad. “En kopers die nog niet zijn bezocht, kunnen binnenkort een bezoek verwachten”, zegt Broere.

“Ook als zij het vuurwerk niet meer in hun bezit hebben, wordt tegen hen proces-verbaal opgemaakt. De politie beschikt over voldoende informatie om aan te tonen dat de bewuste personen vuurwerk hebben besteld, zoals overboekingen naar de bankrekeningen van de webshops.”

Afhankelijk van hoeveel en welk vuurwerk is besteld moeten klanten rekening houden met een boete, taakstraf of een zitting bij de rechtbank. → https://nos.nl/l/2262290

—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op YouTube.com/NOS vind je iedere dag het nieuws dat je niet mag hebben gemist. Ook kun je hier de mooiste reportages vinden van onze verslaggevers en correspondenten. En we houden je ook vaak live op de hoogte van brekend nieuws.

► VRAGEN/TIPS/IDEEËN?
We horen graag wat jij van het nieuws vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: social@nos.nl

En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal: https://www.youtube.com/nos

► OVER NOS:
Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:
https://www.nos.nl
Twitter: https://twitter.com/NOS
Facebook: https://www.facebook.com/nos/


Kijktijd: 1:2
Publisher: NOS

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.