Verder bouwen aan succes – Piratenpartij

ALV 15 juni 2019: Presentatie
Permanente Campagne commissie van de Piratenpartij

De Permanente Campagne commissie heeft de afgelopen twee jaar veelheid van campagne’s gevoerd. Voorbeelden zijn bezwaar tegen DFW-besluit van de Autoriteit Persoonsgegevens om IP-adressen te verzamelen. Een WOB-verzoek over de thuiskopieheffing, en vertalingen en blogs voor de SaveYourInternet campagne tegen internet censuur. En niet te vergeten de Sleepwet Referendum campagne.

Veel zaken onstaan van onderop, en de werkgroep Permanente Campagne is er om lokale acties te steunen en we staan open voor divers initiatief.

Uitreiking Piratenprijs 2017 voor initiatiefnemers Sleepwetreferendum

Sleepwet campagne

Bij de campagne voor het referendum tegen de ‘Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten’ is er samenwerking met de studenten geweest die het ‘Sleepwet’-referendum in gang hebben gezet.

De campagne stond onder leiding van David van Deijk en woordvoerder Matthijs Pontier. We hebben webcamcovers laten maken, er zijn debat avonden geweest met presentaties en flyer acties overal in het land. Er is een anti-sleepwet video gemaakt en er zijn ster spots uitgezonden.

Amsterdam Copyright Action Day 26 augustus 2018
Copyright Action Day 26 aug 2018 Amsterdam

SaveYourInternet campagne

De SaveYourInternet-campagne is een Europese campagne tegen uploadfilters en ‘linktaks’. De SaveYourInternet werd geleid door onze (toen) enige Europarlementariër Julia Reda, nu zitten er zelfs vier Piraten in het Europees Parlement!

De Permanente Campagne commissie heeft vele vertalingen gemaakt van de blogs en persberichten van Julia Reda om de Burgers in het Nederlandse taalgebied goed te informeren over de internet censuur met uploadfilters en ‘linktaks’. We onderhouden ook internationale contacten met het Piraten team in Brussel.

Er is op Copyright Action Day 26 augustus 2018 een demonstratie geweest in Amsterdam en weer een op 23 maart tegen ACTA2 op de Dam, waarbij ook nieuwe leden zijn geworven.

Demonstratie op de Dam te Amsterdam 2019-03-23
De eerste demonstranten arriveren op de Dam te Amsterdam 23 maart 2019 tegen internet-censuur

Piratenweekend

Permanente Campagne kent ook bijzondere werkgroepen. Op het Piratenweekend in Harderhaven ontstond het ideen voor een ‘Sekswerk’ werkgroep. Het uitgangspunt is: ‘Sekswerk is werk’. Sekswerkers moeten in staat worden gesteld hun werk te doen als ieder ander en hun privacy te beschermen. Deze werkgroep is onstaan naar aanleiding van een presentatie van PROUD, een vakbond voor sekswerkers op het Piratenweekend.

Piratenweekend 2018-06-30
Piratenweekend Harderhaven 30 juni 2018

Hoe het begon

De werkgroep Permanente Campagne is in juni 2017 opgericht vanuit het bestuur naar aanleiding van een motie ‘communicatierichtlijnen’ op de Algemene Leden Vergadering van 30 april 2017:

“om een visie op de partijcommunicatie en daaruit voortvloeiende communicatierichtlijnen op te stellen.”

De aanleiding voor deze motie was de lessen te trekken uit fouten die tijdens Tweede Kamer campagne van 2017 zijn gemaakt.

Voor wie een goed idee heeft of meent dat iets beter kan, kom een keer langs op onze online-vergadering, we zijn er om de mensen met elkaar in contact te brengen.

Wat doet Permanente Campagne

De werkgroep Permanente Campagne heeft vanuit het bestuur de taak gekregen om via uitingen op de website, via social media en door het inzetten van acties te zorgen voor zichtbaarheid van de partij op landelijk niveau.

Wat we gaan doen

Het komt nu komende twee jaar aan op implementatie van uploadfilters en ‘linktaks’ in Nationale wetgeving van de Europese auteursrechtenrichtlijn.

De strijd tegen deze internet censuur vormt een heel goed uitgangspunt voor de volgende Tweede Kamer campagne. Het fundament ligt er met Permanente Campagne. Wij gaan ervoor!

Signing CEEP 2019
Ondertekenen gezamenlijk Europees verkiezingsprogramma, 9 februari 2019, Luxemburg, met Ji Yong Dijkhuis (links op de foto)

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail


Titel: Verder bouwen aan succes – Piratenpartij
Datum: 2019-06-12 11:07:54
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.