Online projecten en diensten

Rijkswaterstaat kiest voor slimme openbare verlichting voor de Veerhaven Texel. Met deze duurzame oplossing beperkt ze de lichtvervuiling en het energieverbruik aanzienlijk. Luminext levert dynamische verlichting en de calamiteitenverlichting om het licht te dimmen in de stille uren en de straatlantaarns te activeren wanneer het nodig is.

Veilige omgeving

Zodra de laatste veerpont is vertrokken, gaat de verlichting op het parkeerterrein in de veerhaven uit en wordt de verlichting op de Pontweg gedimd. Op het moment dat de bewegingssensoren op het parkeerterrein mensen signaleren, gaat de verlichting automatisch aan. Zo hebben de beveiligingsmedewerkers goed zicht tijdens hun ronde en worden mensen afgeschrikt die niet op het parkeerterrein behoren te zijn.

Verlichting voor hulpdiensten

Rijdt er ’s nachts een ambulance richting de veerpont, dan wordt de calamiteitenverlichting direct geactiveerd, zodat de hulpdienst veilig en snel de boot op kan rijden. De slimme verlichting wordt aangestuurd en gemonitord met Luminizer Connect & Control software.

Energieneutraal

Met de slimme LED-verlichting in de veerhaven en op de Pontweg zet Rijkswaterstaat opnieuw een stap in de energietransitie. In 2030 wil ze energieneutraal zijn. Naast het tegengaan van de lichtvervuiling wordt met smart lighting energie bespaard en de CO2- uitstoot verminderd. Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met aannemer Dynniq.

Over Luminext

Luminext is marktleider in smart lighting systemen (software en hardware) voor openbare verlichting. Hiermee kunnen gemeenten en provincies hun openbare verlichting beheren en aansturen en het onderhoud efficiënt organiseren. Smart lighting zorgt voor een energiebesparing van ruim 60% en een  operationele kostenverlaging van 30%, terwijl de veiligheid op straat wordt geborgd en de lichtvervuiling geminimaliseerd.

Over dit artikel

Dit is een ingezonden Persbericht Luminext. Ook uw artikel op BestuurlijkNieuws.nl en verspreiding naar bijna 50.000 volgers op Twitter? Bekijk onze tarievenkaart.