Vacature: beleidsmedewerker in Brussel

Het kantoor van Europarlementariër Toine Manders (50PLUS) in Brussel is op zoek naar een beleidsmedewerker (m/v).

Ben jij opzoek naar een uitdagende functie in een internationale politieke werkomgeving? 50PLUS heeft per medio september 2019 een functie vacant als beleidsmedewerk(st)er in het Europees Parlement in Brussel.

Naast beleidswerk in de parlementscommissie EMPL (Committee on Employment and Social Affairs) ondersteun je ook Europarlementariër Toine Manders en zijn team bij het ontvangen van bezoekersgroepen, veel voorkomende (kantoor)werkzaamheden en het organiseren van bijeenkomsten. Het gaat om een baan van 3 tot 4 dagen per week. Het salaris is marktconform.

Je dient te beschikken over de volgende kennis, vaardigheden en eigenschappen:
Je hebt een relevante academische opleiding gedaan en een navenant werk en denkniveau;
Internationale werkervaring en een relevant netwerk zijn een pré;
Je hebt goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (ook met het oog op het schrijven van persberichten en artikelen) en een goed gevoel voor politieke en interculturele verhoudingen;
Je hebt geen 9 tot 5-mentaliteit en bent een collegiale teamplayer;
Je toont initiatief, zelfstandigheid en maakt graag het verschil;
Je bent representatief, hebt verantwoordelijkheidsgevoel, toont inzet en enthousiasme;
Je hebt een brede algemene ontwikkeling, interesse in de Europese politiek en affiniteit met 50PLUS (een 50PLUS-lidmaatschap is echter niet verplicht) en de beleidsterreinen waarop Toine Manders actief is (m.n. interne markt, consumentenwetgeving, werkgelegenheid en sociale zaken);
Je hebt kennis van de werking van de instituties van de Europese Unie;
Je spreekt naast Nederlands prima Engels (werktaal Europees Parlement); Duits en Frans is een pré.

Weet je van aanpakken en ben je geïnteresseerd? Stuur dan zo snel mogelijk – maar uiterlijk op 31 juli 2019 – je CV en motivatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De sollicitatiegesprekken met de daarvoor uitgenodigde kandidaten vinden plaats op 3 en 4 september 2019 in Brussel. Naast Toine Manders zitten ook Roy Ho Ten Soeng en Marijn Verhees in de selectiecommissie. Reiskosten worden op basis van het OV vergoed.

© 11 juli 2019


Titel: Vacature: beleidsmedewerker in Brussel
Datum: 2019-07-11 12:44:12
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur