TWEEDE KAMER: Democratieles voor scholieren, hoe ziet dat eruit?

Online projecten en diensten


Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos

Zo’n 27 schoolklassen maken bijna iedere dag hun opwachting op de lange roltrap in de centrale hal van de Tweede Kamer. Ze zijn op weg naar de publieke tribune, als onderdeel van een rondleiding van ProDemos over het Binnenhof. In totaal bezoeken jaarlijks bijna 100.000 leerlingen op deze manier het parlement.

Maar dat worden er veel meer, als het aan het kabinet ligt. Minister Van Engelshoven van Onderwijs wil dat alle middelbare scholieren kennismaken met de Haagse politiek. Daar trekt ze vanaf volgend jaar bijna vijf miljoen euro voor uit. En naast een lespakket hoort daar ook een bezoekje aan het Binnenhof bij: ‘democratieles’ in de praktijk, gegeven door ProDemos.

Volgens Van Engelshoven is het belangrijk om aan leerlingen te laten zien hoe onze democratie in de praktijk werkt. “Je mag hier zeggen wat je wil, je mag geloven wat je wil, je mag zijn wie je wil zijn. Dat zijn hele belangrijke democratische waarden waar in het parlement het debat over wordt gevoerd.”

Vandaag bezocht een vmbo-klas uit het Friese Burgum het Binnenhof. Wat vonden de leerlingen van deze democratieles in de praktijk? → https://nos.nl/l/2254400

—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op YouTube.com/NOS vind je iedere dag het nieuws dat je niet mag hebben gemist. Ook kun je hier de mooiste reportages vinden van onze verslaggevers en correspondenten. En we houden je ook vaak live op de hoogte van brekend nieuws.

► VRAGEN/TIPS/IDEEËN?
We horen graag wat jij van het nieuws vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: social@nos.nl

En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal: https://www.youtube.com/nos

► OVER NOS:
Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:
https://www.nos.nl
Twitter: https://twitter.com/NOS
Facebook: https://www.facebook.com/nos/


Kijktijd: 1:40
Publisher: NOS

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.