Training Horizon 2020: Veranderingen in het mkb (SME) instrument fase 2

Heeft uw organisatie al een Horizon 2020-SME fase 2 project ingediend of gaat u dat in de toekomst doen? En bent u nog niet bekend met de veranderingen die in 2018 plaatsvinden? Dan is deze training iets voor u!

Deze training is speciaal gericht op mkb’ers en consultants die bezig zijn met een aanvraag voor een SME fase 2 van Horizon 2020. Met nog ongeveer 4 weken te gaan tot de volgende deadline (14 maart) is dit een mooi moment om de belangrijkste onderdelen van een winnende aanvraag te bespreken.
De training is alleen bedoeld voor partijen die al een projectschets hebben gemaakt. Het is geen voorlichtingsbijeenkomst.

Leerdoelen

In de training leert u wat er veranderd is aan het instrument en hoe u uw project het beste kunt aanpassen aan de veranderende eisen. Ook begint u met de voorbereiding van de pitch voor een jury. De pitch geeft u wanneer uw voorstel wordt geselecteerd. We bespreken de ervaringen die zijn opgedaan met het pitchen na de eerste deadline van 10 januari. Daarnaast bespreken we of de regeling Fast Track to Innovation een goed alternatief is.

Na afloop:

  • heeft u inzicht in de veranderingen in het SME Instrument fase 2
  • heeft u inzicht hoe uw project goed kan scoren op deze nieuwe aandachtspunten
  • heeft u inzicht hoe de nieuwe manier van beoordelen plaatsvindt
  • bent u goed voorbereid op het geven van de uiteindelijke pitch aan een jury

Projectvoorstel vooraf sturen

Wij verzoeken u van tevoren uw projectvoorstel te mailen naar teamiris@rvo.nl. Zo voorziet de workshop in uw specifieke behoefte.

Aanmelden

U kunt zich online aanmelden voor deze workshop. Let op: inloop is vanaf 14.00 uur, de training begint om 14.15 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan beschikbaar, dan selecteren we per bedrijf 2 personen.

SME Instrument

Het Horizon 2020-programma stimuleert innovatie binnen het mkb met een speciaal mkb-instrument. Tussen 2014 en 2020 stelt de Europese Commissie hier € 3 miljard voor beschikbaar. De Europese Commissie zoekt mkb’ers die met disruptieve ideeën voor nieuwe producten, services of processen klaar zijn om de Europese markt te veroveren.

Meer informatie vindt u op de Europese SME instrumentpagina.


Titel: Training Horizon 2020: Veranderingen in het mkb (SME) instrument fase 2
Datum: 2018-01-11 10:32:30
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur