TK2017 – Interview Wil van Pinxteren (Lokaal in de Kamer)

De verkiezingen komen er aan; zoals ook bij GR2010 en TK2012 geeft BestuurlijkNieuws.nl alle kandidaten voor de Tweede Kamer verkiezingen TK2017 de mogelijkheid zich te presenteren in onze interview rubriek ’10 vragen aan…’. Vandaag ons interview met…

Wil van Pinxteren (NR 8 Lokaal in de Kamer)

1. Wat is uw naam en politieke partij?

Wil van Pinxteren, NR 8 Lokaal in de Kamer.

2. Waar kunnen we u en uw partij online vinden?

We hebben een site, LokaalindeKamer.nl we hebben een twitteraccount @lokaalindekamer en een Facebookpagina LokaalindeKamer en ook zijn we te vinden op Instagram.

3. Welke rol speelt u binnen de partij en wat wilt u bereiken?

Ik ben kandidaat nummer 8 en met veel ambitie en lef hoop ik dat we het lokale geluid wat zo hard doorklinkt in gemeenten en provinciën ook kunnen gaan brengen in de Tweede Kamer, De verbinding tussen de politiek in den Haag en daar waar het gebeurd is bij de mensen met de voeten in de klei dient hersteld te worden

4. Wat wilt u graag veranderen of anders zien; wat is uw belangrijkste doelstelling?

Het belangrijkste is dat we ons gaan realiseren dat Nederland een goed land is. Er is geen behoefte in Nederland aan wetten en maatregelen die lokaal en regionaal niet uitvoerbaar zijn. Dat willen we aanpakken. Geen regelgeving over de schutting gooien naar de lokale overheid zonder voldoende bijpassende budgetten.

5. Wat is er leuk aan de politiek en waar ergert u zich aan?

Wil je iets veranderen dan zullen we zelf moeten gaan bewegen . En als dat verandering geeft is dit heel leuk en geeft dit energie.

6. Hoeveel tijd bent u kwijt aan politieke activiteiten en wat doet u naast deze activiteiten?

Ik ben actief in de Gemeenteraad van de gemeente Haaren. Naast mijn full time baan als clusterdirecteur bij ROC Rijn IJssel in Arnhem , waar ik de verantwoordelijkheid heb voor de Economie en Uiterlijke Verzorgingsopleidingen van circa 2300 studenten. Mijn passie is “Waarde toevoegen aan mensen.”
Tijd is onbelangrijk als je lol hebt in waar je mee bezig bent.

7. Wie is uw (politieke) held of voorbeeld?

Helaas de man is overleden, maar Dhr. Wil van Nistelrooy oud wethouder van Haaren was voor mij een groot voorbeeld.

8. Bij welke partij ziet u veel en bij welke partij ziet u weinig overeenkomsten?

Juist omdat wij niet links en niet rechts zijn maar vanuit diverse richtingen mensen in onze partij hebben zie ik geen echte grote overeenkomsten met ander partijen. We hebben ons eigen geluid. Met DENK, Artikel 1 en PVV zie ik in de manier van denken en opereren geen overeenkomsten.

9. Wanneer zijn voor u de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart geslaagd?

Wij zijn blij als we 1 zetel halen, Dolblij als we 2 zetels halen, 3 zullen we uit ons pannetje gaan en bij 4 of meer gaan we hard in onze eigen armen knijpen. Maar wie weet 33% stemt bij gemeenteraadsverkiezingen lokaal. Als dat nu ook gebeurd is onze lijst te klein. Maar we blijven bescheiden.

10. Wilt u verder nog iets delen met de bezoekers van BestuurlijkNieuws.nl?

Bent u voor politieke innovatie, een beweging die past bij een verandering van tijdperk, dan is een keuze op een van onze kandidaten iets waar u geen spijt van gaat krijgen. Ik zou willen dat ik u de passie die ik heb voor de politiek zou kunnen overdragen. Hoe mooi zou het dan worden?

BestuurlijkNieuws.nl heeft alle partijen die deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart 2017 geinformeerd over de ’10 vragen aan…’ interview rubriek. Het is aan partijen, communicatieafdelingen, secretariaten en persvoorlichters om de uitnodiging van BestuurlijkNieuws.nl naar haar kandidaten door te sturen.

Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur