TK2017 – Interview Sander Giebels (GeenPeil)

Met de verkiezingen in zicht geeft BestuurlijkNieuws.nl alle kandidaten voor de Tweede Kamer verkiezingen TK2017 de mogelijkheid zich te presenteren in onze interview rubriek ’10 vragen aan…’.

Vandaag ons interview met…

Sander Giebels (GeenPeil)

10-Sander-1024x767 (1)

1. Wat is uw naam en politieke partij?

Sander Giebels, GeenPeil

2. Waar kunnen we u en uw partij online vinden?

https://www.facebook.com/sander.giebels
https://geenpeil.nl/

3. Welke rol speelt u binnen de partij en wat wilt u bereiken?

Kandidaat 2e Kamer
Ik wil bereiken dat burgers zelf de maatschappij gaan veranderen c.q. zo dicht mogelijk tegen de feitelijke uitvoerders van die wijzigingen komen te zitten.

4. Wat wilt u graag veranderen of anders zien; wat is uw belangrijkste doelstelling?

Ik wil burgers infiltreren in het politieke systeem om dat uiteindelijk als zodanig af te schaffen en te vervangen door een maatschappelijk platform, waarop burgers de maatschappij vormgeven door activiteiten en plannen te ‘waarderen’. Zo’n systeem is vele malen effectiever en efficiënter dan het huidige politieke systeem, omdat het collectieve kennis en ervaring optimaal benut ten behoeve van continue kwaliteitsbewaking- en verbetering.

5. Wat is er leuk aan de politiek en waar ergert u zich aan?

Leuk vind ik de grote maatschappelijke onderwerpen die vrijwel iedereen aangaan, en daarin het herkennen van de verschillende belangengroepen met elk hun eigen typische identiteit, die allemaal op hun manier gelijk hebben. Ik erger me echter aan de volksvertegenwoordigers van die groepen en de polariserende manier waarop ze elkaar bestrijden in plaats van tot zo breed mogelijk gedragen consensus te komen per beleidsterrein.

6. Hoeveel tijd bent u kwijt aan politieke activiteiten en wat doet u naast deze activiteiten?

Ik werk fulltime als projectmanager in de financiële sector en gebruik tegenwoordig alle tijd die ik overhoud voor politieke activiteiten.

7. Wie is uw (politieke) held of voorbeeld?

Ik geloof alleen in fantasiehelden, zoals de beste vriend van Jerom, SpongeBob of DirkJan.

8. Bij welke partij ziet u veel en bij welke partij ziet u weinig overeenkomsten?

Bij geen van de zittende partijen zie ik veel overeenkomsten, maar ik heb echt met allemaal wel iets. Het mooie is dat je via GeenPeil straks per beleidsterrein je stem (tijdelijk) kunt delegeren aan zo’n politieke partij, zodat je niet je volle mandaat voor 4 jaar hoeft af te geven aan 1 partij.

9. Wanneer zijn voor u de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart geslaagd?

Als GeenPeil 1 of meer zetels haalt. Dan is de kogel door de kerk en gaat directe democratie -met of zonder GeenPeil- Nederland veroveren. Uiteindelijk verworden alle huidige politieke partijen dan tot belangengroepen die actief zijn op het/de maatschappelijke platform(s) van directe democratie. Om daar direct, constructief en transparant, zonder theater, tot compromissen te komen.

10. Wilt u verder nog iets delen met de bezoekers van BestuurlijkNieuws.nl?

Het wordt de komende jaren sowieso nog even afzien met uitruilcoalities die volgens het voor-wat-hoort-wat grabbeltonprincipe -voor de tijd dat ze het volhouden- hun gang kunnen gaan, zonder overtuigend draagvlak op elk van deze onderwerpen, en zonder bijgestuurd te worden. Ik wens jullie daarbij heel veel sterkte.

Hartelijk dank voor het interview Sander en veel succes met de campagne.
Team BestuurlijkNieuws.nl

BestuurlijkNieuws.nl heeft alle partijen die deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart 2017 geinformeerd over de ’10 vragen aan…’ interview rubriek. Het is aan partijen, communicatieafdelingen, secretariaten en persvoorlichters om de uitnodiging van BestuurlijkNieuws.nl naar haar kandidaten door te sturen.

Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur