TK2017 – Interview Rico Brouwer (Piratenpartij)

Met de verkiezingen in zicht geeft BestuurlijkNieuws.nl alle kandidaten voor de Tweede Kamer verkiezingen TK2017 de mogelijkheid zich te presenteren in onze interview rubriek ’10 vragen aan…’. Vandaag ons interview met…

Rico Brouwer (Piratenpartij)

1. Wat is uw naam en politieke partij?

Rico Brouwer, Piratenpartij

2. Waar kunnen we u en uw partij online vinden?

Wij zijn een internationale beweging actief in meer dan veertig landen.
We zijn dé partij op het internet. Je vindt ons bijvoorbeeld veel op twitter. Dit is onze website in Nederland: https://tk2017.piratenpartij.nl en dit is mijn profielpagina: https://tk2017.piratenpartij.nl/kieslijst/rico-brouwer

3. Welke rol speelt u binnen de partij en wat wilt u bereiken?

Ik ben campagneleider en kandidaat op plek drie van onze kieslijst. Mijn doel is Piraten in de Tweede Kamer verkozen te krijgen. In ieder geval één en met jouw hulp worden het er meer.

4. Wat wilt u graag veranderen of anders zien; wat is uw belangrijkste doelstelling?

Dat politici in Den Haag zich gaan gedragen in het belang van de mensen in ons land en niet in het belang van grote bedrijven. De manier om dat te doen is via afdwingen van transparantie van bestuur: ‘Hoe meer je te zeggen hebt, hoe meer je moet laten zien hoe je tot je afweging komt’.

5. Wat is er leuk aan de politiek en waar ergert u zich aan?

Praten met mensen, horen waar ze zich zorgen over maken en samen bedenken hoe we dat beter kunnen doen met elkaar vind ik erg leuk. Ik erger mij aan mensen die ‘in de politiek gaan’ uit eigenbelang, op zoek naar status of geld.

6. Hoeveel tijd bent u kwijt aan politieke activiteiten en wat doet u naast deze activiteiten?

Sinds 1 oktober kies ik er voor al mijn tijd te besteden in de verkiezingscampagne. Ik ben getrouwd en vader van twee kinderen. Mijn vak tot 1 oktober was docent aan ICT specialisten. Afhankelijk van de verkiezingsuitslag pak ik dat weer op na 15 maart.

7. Wie is uw (politieke) held of voorbeeld?

In Nederland vind ik Pieter Omtzigt erg goed. Het feit dat ik politiek actief ben geworden komt echter voor een groot deel omdat er zo weinig politici zijn waar je nog een voorbeeld aan nemen kan. Ik ben dingen gaan doen en hopelijk nemen andere mensen daar weer een voorbeeld aan.

8. Bij welke partij ziet u veel en bij welke partij ziet u weinig overeenkomsten?

Op onze digitale agenda, burgerrechten en verbeteringen in de zorg is er geen partij die zo ver gaat in hervormingen voorstellen als de Piratenpartij. Het stemgedrag in de Tweede Kamer ligt verder vaak het dichtst bij PvdD. Er zijn nagenoeg geen overeenkomsten met de PVV.

9. Wanneer zijn voor u de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart geslaagd?

Het grootste verschil tussen ‘veel werk’ en ‘onbegonnen werk’ is als er
1 iemand is die de klus oppakt. De verkiezingen zijn geslaagd als 1 piraat kan laten zien hoe je dat doet; volksvertegenwoordiging. De verkiezingsuitslag zou helemaal te gek zijn als er twee of meer Piraten gekozen worden.

10. Wilt u verder nog iets delen met de bezoekers van BestuurlijkNieuws.nl?

De media, stemwijzers, tv-debatten maken vaak een onderscheid tussen grote en kleine partijen. De laatste worden soms genegeerd en daarmee wordt jouw keuze dan beïnvloed. Jouw keuze is nu precies waar wij voor opkomen, het staat zelfs op onze posters. Het democratisch proces is zoveel mooier als mensen zélf het onderscheid gaan maken en zich informeren. Als Nederland kennis neemt van de plannen van de Piratenpartij, worden we hier net zo groot als in IJsland (gedeelde tweede plek). Informeer alsjeblieft jezelf? Lees ons programma en vraag mensen om je heen dat ook te doen.

BestuurlijkNieuws.nl heeft alle partijen die deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart 2017 geinformeerd over de ’10 vragen aan…’ interview rubriek. Het is aan partijen, communicatieafdelingen, secretariaten en persvoorlichters om de uitnodiging van BestuurlijkNieuws.nl naar haar kandidaten door te sturen.

Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur