TK2017 – Interview Mustafa Amhaouch (CDA)

In aanloop naar de verkiezingen op 15 maart geeft BestuurlijkNieuws.nl alle kandidaten voor de Tweede Kamer verkiezingen TK2017 de mogelijkheid zich te presenteren in onze interview rubriek ’10 vragen aan…’.

Mustafa AmhaouchVandaag ons interview met…

Mustafa Amhaouch (CDA)

1. Wat is uw naam en politieke partij?

Mustafa Amhaouch (CDA) lid van de Tweede Kamer en kandidaat nummer 15.

2. Waar kunnen we u en uw partij online vinden?

https://www.cda.nl/amhaouch

3. Welke rol speelt u binnen de partij en wat wilt u bereiken?

Ik ben Tweede Kamerlid en kandidaat op de lijst voor het CDA nummer 15. Ik wil graag een eigentijdse bijdrage leveren aan een “sterke samenleving” en “eerlijke economie”. Met 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven en een bi-culturele achtergrond ben ik ervaringsdeskundige.

4. Wat wilt u graag veranderen of anders zien; wat is uw belangrijkste doelstelling?

Het belangrijkste voor een mens in de samenleving is er toe doen, het inzetten van haar of zijn kwaliteiten in werk en onderwijs, vrijwilligerswerk of sport en cultuur. Als we dit met z’n allen erkennen dan gaat het met de samenleving en economie beiden goed.

5. Wat is er leuk aan de politiek en waar ergert u zich aan?

Leuk is om als volksvertegenwoordiger overal de kans te krijgen om te zien en te horen wat mensen en organisaties bezig houdt. Hier kun je aandacht en/of oplossingen voor vragen. Minder leuk is dat veel zaken traag gaan tov bedrijfsleven. Je moet veel geduld hebben in de politiek.

6. Hoeveel tijd bent u kwijt aan politieke activiteiten en wat doet u naast deze activiteiten?

Volksvertegenwoordiger ben je zeven dagen in de week. Ik kom uit Limburg en ben drie dagen in de week altijd in Den Haag. Daarnaast ben ik veel op pad voor werkbezoeken en bijeenkomsten om te weten wat er speelt in het land en bij de mensen tijd. Vrije tijd gaat op aan mijn vrouw en drie kinderen, sporten (running en spinning) en als voorzitter van handbalclub BevoHC.

7. Wie is uw (politieke) held of voorbeeld?

Een echte (politieke) held of voorbeeld heb ik niet. Als ik toch iemand mag noemen waar ik veel respect voor heb is het de Bondskanselier van Duitsland Angela Merkel.

8. Bij welke partij ziet u veel en bij welke partij ziet u weinig overeenkomsten?

Alle partijen hebben minder of meer overeenkomsten. Het CDA is een middenpartij die goed vertegenwoordigd is in de regio’s. Partijen die uitgaan van een sterke (inclusieve) samenleving komen het dichts in de buurt.

9. Wanneer zijn voor u de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart geslaagd?

Geslaagd zijn de Tweede Kamer verkiezingen als we met ons degelijk en betrouwbaar, soms streng maar altijd rechtvaardige boodschap het vertrouwen krijgen. In zetels zou mooi zijn tussen de 18-22 zetels. Niet dat ik iets tegen meer heb!

10. Wilt u verder nog iets delen met de bezoekers van BestuurlijkNieuws.nl?

Ik kan me verplaatsen in de zorgen en angsten die er aan de weerszijde van het spectrum, Nederlanders en nieuwe Nederlanders, zijn. De enige optie is om samen te staan voor onze gedeelde waarden en normen en ons niet tegen elkaar te laten uitspelen door populisme en polarisatie.

Hartelijk dank voor het interview Mustafa en veel succes met de campagne.
Team BestuurlijkNieuws.nl

BestuurlijkNieuws.nl heeft alle partijen die deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart 2017 geïnformeerd over de ’10 vragen aan…’ interview rubriek. Het is aan partijen, communicatieafdelingen, secretariaten en persvoorlichters om de uitnodiging van BestuurlijkNieuws.nl naar haar kandidaten door te sturen en zich aan te melden.

Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur