TK2017 – Interview Marcel de Dood (GeenPeil)

Met de verkiezingen in zicht geeft BestuurlijkNieuws.nl alle kandidaten voor de Tweede Kamer verkiezingen TK2017 de mogelijkheid zich te presenteren in onze interview rubriek ’10 vragen aan…’. Vandaag ons interview met…

Marcel de Dood (GeenPeil)

1. Wat is uw naam en politieke partij?

Marcel de Dood van GeenPeil

2. Waar kunnen we u en uw partij online vinden?

www.geenpeil.nl
geenpeil.nl/stemkastjeslijst

3. Welke rol speelt u binnen de partij en wat wilt u bereiken?

GeenPeil wil de kloof tussen politiek en burger verkleinen en directe democratie invoeren. De huidige partijen willen of kunnen dit niet, dat hebben we gezien met het Oekraïne-referendum. Om verandering te bereiken moet GeenPeil in de kamer komen. Als kandidaat doe ik alles wat nodig is om GeenPeil in de kamer te krijgen.

4. Wat wilt u graag veranderen of anders zien; wat is uw belangrijkste doelstelling?

De politiek moet het volk weer serieus nemen. De politiek moet transparant en eerlijk zijn over keuzes. GeenPeil gaat dat goede voorbeeld geven naar haar leden, naar haar kiezers en daarmee naar de overige partijen. Een persoonlijk motief is om veel inspirerende mensen te ontmoeten, ervan te leren en te genieten van samen successen boeken.

5. Wat is er leuk aan de politiek en waar ergert u zich aan?

Het zijn interessante politieke partijen. Het volk is zeer betrokken bij de belangrijke onderwerpen Europa, klimaat en immigratie. Toch zie je opkomstpercentages teruglopen bij verkiezingen. Dat komt omdat politiek niet met haar tijd is mee gegaan. Een pizza, hotel of taxi bestel je op internet, politieke discussies spelen zich af op Twitter. Maar de echte politiek loopt via oude partijen, met zaaltjes met sprekers en stemmen in het buurthuis.Dat is de eerste grote kloof tussen burger en politiek. Het is leuk om mee te werken aan de vernieuwing, de toekomst nu waarmaken! Bij iedere grote verandering zie je de reflexen van conservatieven, die nieuwe ideeën niks vinden. Dat is ergerlijk.

6. Hoeveel tijd bent u kwijt aan politieke activiteiten en wat doet u naast deze activiteiten?

De tijd die ik besteed aan politiek werk, meet ik niet. Iedere handeling heeft ermee te maken. Ook de tijd voor het opzetten van mijn onderneming, afronden oude werk, tijd met mijn leuke gezin en vrijwilligerswerk voor mijn voetbalclub meet ik niet. Ik slaap genoeg, dat is het belangrijkste.

7. Wie is uw (politieke) held of voorbeeld?

Pim Fortuyn bracht de politiek bij het volk. Leefbaar heeft het in Rotterdam kunnen voortzetten en veel successen geboekt. In de landelijke politiek is zijn erfenis niet van de grond gekomen, de aanslag van Volkert van der Graaf bleek helaas zeer succesvol.

8. Bij welke partij ziet u veel en bij welke partij ziet u weinig overeenkomsten?

GeenPeil is een zeer afwijkende partij. Wij zijn er voor de leden, niet andersom.

9. Wanneer zijn voor u de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart geslaagd?

Het is geslaagd als GeenPeil in de kamer komt.

10. Wilt u verder nog iets delen met de bezoekers van BestuurlijkNieuws.nl?

Veel kiezers weten nog niet wat ze moeten stemmen. Om die reden niet stemmen is het domste. Een keuze voor GeenPeil is het meest veilige alternatief.

BestuurlijkNieuws.nl heeft alle partijen die deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart 2017 geinformeerd over de ’10 vragen aan…’ interview rubriek. Het is aan partijen, communicatieafdelingen, secretariaten en persvoorlichters om de uitnodiging van BestuurlijkNieuws.nl naar haar kandidaten door te sturen.

Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur