TK2017 – Interview Louis Bervoets (De Burger Beweging)

De verkiezingen komen er aan; zoals ook bij GR2010 en TK2012 geeft BestuurlijkNieuws.nl alle kandidaten voor de Tweede Kamer verkiezingen TK2017 de mogelijkheid zich te presenteren in onze interview rubriek ’10 vragen aan…’.

Vandaag ons interview met..

De Burger Beweging (1) Louis Bervoets (De Burger Beweging)

1. Wat is uw naam en politieke partij?

Mijn naam is Ir. Louis F. Bervoets en mijn politieke bewegingspartij is lijst 17 De Burger Beweging … DBB

2. Waar kunnen we u en uw partij online vinden?

DBB is terug te vinden op www.deburgerbeweging.nl en ik zelf op www.dichterbijdemens.eu

3. Welke rol speelt u binnen de partij en wat wilt u bereiken?

Het is heel simpel … wij hebben binnen de politieke partij, De Burger Beweging, geen hiërarchie en hebben dus 43 lijsttrekkers. Uniek en voor het eerst in de politiek geschiedenis. Wij staan op alfabetische volgorde van onze voornaam. Allemaal maatschappelijke betrokken kandidaten, die een ideologisch maatschappelijk doel nastreven, deze uitdragen en uitvoeren. Uiteraard willen we de 2e Kamer in en iedereen bewust laten worden van hun politieke verantwoordelijkheden. Want de politiek ben jij! Deze is terug te vinden in iedere dagelijkse beslissing die je neemt. De Bewuste Burger Beslist.

4. Wat wilt u graag veranderen of anders zien; wat is uw belangrijkste doelstelling?

Een nieuw sociaal zekerheidsstelsel ‘iVi 4 life’ invoeren. Geleidelijk aan door ontmanteling van huidige structuren, waarmee wij de burgers … ouderen, studenten, jongeren, ZZP-ers, midden- kleinbedrijf ontzorgen, zodat we met z’n allen voor een ieder en voor ons zelf een zinvol bestaan kunnen opbouwen met perspectief. Waarin de iVi-zingevingsregel centraal staat … “Koester al het leven op aarde en de aarde zelf voor een toekomst met perspectief, voor ons, onze kinderen, kleinkinderen …

5. Wat is er leuk aan de politiek en waar ergert u zich aan?

In de politiek worden beslissingen genomen door vertegenwoordigers van het volk en daar mag je dan een onderdeel van zijn en een hele eer. Ergernis is er wanneer vertegenoordigers gewoon hun eigen weg vervolgen en niet naar het volk luisteren.

6. Hoeveel tijd bent u kwijt aan politieke activiteiten en wat doet u naast deze activiteiten?

Ik ben er dagelijks mee bezig … ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Als alleenstaande kun je daar veel tijd aan besteden. Daarnaast ben ik ondernemer.

7. Wie is uw (politieke) held of voorbeeld?

We hebben het hier over oude politiek en van vernieuwing is sprake als Pim Fortuyn was blijven leven … helaas! Toch wil ik wel heel erg dicht bij mezelf blijven en graag ook mijn eigen voorbeeld zijn.

8. Bij welke partij ziet u veel en bij welke partij ziet u weinig overeenkomsten?

De gevestigde politiek kan weinig potten breken is wel gebleken en heeft weinig verwantschap met De Burger Beweging, omdat wij vernieuwers zijn en een nieuwe generatie politici, die daadwerkelijk veranderingen brengen waar de burger blij van wordt. Hierin zijn wij uniek. De nieuwe politieke alternatieve partijen zijn nu aan bod en dienen zich aan. Nederland is er klaar voor!

9. Wanneer zijn voor u de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart geslaagd?

Wanneer de burgers tevreden zijn, want daar draait alles om. DBB … De Burger Beslist. Hierbij zijn strategisch stemmen, proteststemmen en niet stemmen … geen opties. Je laat toch niet een ander over jou beslissen? De draagkracht komt vanuit de “stille” kracht van het rode potlood en ligt bij U … de kiezers.

10. Wilt u verder nog iets delen met de bezoekers van BestuurlijkNieuws.nl?

Wij kunnen alleen maar uitvoeren wat u wenst. Wees daar bewust van. Laat uw hart spreken en het rode potlood leiden waarnaar uw hart uit gaat. Een stem op lijst 17 van De Burger Beweging … is als een stem op uzelf.

BestuurlijkNieuws.nl heeft alle partijen die deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart 2017 geinformeerd over de ’10 vragen aan…’ interview rubriek. Het is aan partijen, communicatieafdelingen, secretariaten en persvoorlichters om de uitnodiging van BestuurlijkNieuws.nl naar haar kandidaten door te sturen.

Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur