TK2017 – Interview Loes Ypma (PVDA)

In aanloop naar de verkiezingen op 15 maart geeft BestuurlijkNieuws.nl alle kandidaten voor de Tweede Kamer verkiezingen TK2017 de mogelijkheid zich te presenteren in onze interview rubriek ’10 vragen aan…’. Vandaag ons interview met…

Loes Ypma

1. Wat is uw naam en politieke partij?

Loes Ypma, Partij van de Arbeid.

2. Waar kunnen we u en uw partij online vinden?

www.pvda.nl.
Op Facebook; Loes Ypma.
Op Twitter: @loesypma2

3. Welke rol speelt u binnen de partij en wat wilt u bereiken?

Ik ben Tweede Kamerlid voor de PvdA. Als woordvoerder onderwijs en jeugdzorg zet ik me in voor alle kinderen, en de meest kwetsbaren in het bijzonder.

4. Wat wilt u graag veranderen of anders zien; wat is uw belangrijkste doelstelling?

Ieder kind verdient een goede start door gezond en veilig op te groeien en goed passend onderwijs om je talenten te ontwikkelen. Ik ga door het vuur voor de kinderen en voor een eerlijke samenleving, waar ook grote bedrijven eerlijke belasting betalen en niet alleen de bakker om de hoek. Waar hard werken loont en mensen een fatsoenlijk salaris krijgen en niet worden uitgebuit. Waar we minder schreeuwen en meer naar elkaar luisteren.

5. Wat is er leuk aan de politiek en waar ergert u zich aan?

Met veel plezier bezoek ik iedere maandag en vrijdag scholen en spreek ik kinderen, ouders, de harde werkers in de jeugdzorg en leerkrachten. Daar doe ik de inspiratie op om de rest van de week in Den Haag te knokken voor onze idealen. Het vervelendste vindt ik als politici met verhitte koppen tegenover elkaar staan….

6. Hoeveel tijd bent u kwijt aan politieke activiteiten en wat doet u naast deze activiteiten?

Ik werk ongeveer 60 uur per week (lange dagen en zaterdag). Daarnaast sta ik op maandag en vrijdag om 15.00 uur op het schoolplein en ga graag met m’n kinderen en man sporten of naar het theater of lekker chillen thuis. En af en toe naar de kroeg of eten met vrienden 😉

7. Wie is uw (politieke) held of voorbeeld?

Diederik Samsom. Wat een ontzettend intelligente doorzetter, met oog voor mens én milieu.

8. Bij welke partij ziet u veel en bij welke partij ziet u weinig overeenkomsten?

Met de linkse partijen zie ik vaak overeenkomsten, maar ik kies graag voor een sociale én economisch sterke partij waarbij we opkomen voor de hardwerkende Nederlanders, eerlijk delen én meer banen creëren. Ik erger me aan de VVD die zelfs nu het beter gaat de laagste inkomens er niet op vooruit wil laten gaan.

9. Wanneer zijn voor u de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart geslaagd?

Als de PvdA de grootste partij wordt 😉

10. Wilt u verder nog iets delen met de bezoekers van BestuurlijkNieuws.nl?

Een eerlijke samenleving, vaste banen en een goede start en passend onderwijs voor álle kinderen. Hiervoor wil ik graag blijven knokken. Voor u, in de Tweede Kamer. Mag ik op uw stem rekenen?

Hartelijk dank voor het interview Loes en veel succes met de campagne.
Team BestuurlijkNieuws.nl

BestuurlijkNieuws.nl heeft alle partijen die deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart 2017 geïnformeerd over de ’10 vragen aan…’ interview rubriek. Het is aan partijen, communicatieafdelingen, secretariaten en persvoorlichters om de uitnodiging van BestuurlijkNieuws.nl naar haar kandidaten door te sturen en zich aan te melden.

Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur