TK2017 – Interview Jan Heijman (Lokaal in de Kamer)

Met de verkiezingen in zicht geeft BestuurlijkNieuws.nl alle kandidaten voor de Tweede Kamer verkiezingen TK2017 de mogelijkheid zich te presenteren in onze interview rubriek ’10 vragen aan…’. Alle partijen die deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen zijn aangeschreven.

Vandaag ons interview met…

Jan Heijman Lokaal in de KamerJan Heijman, Lokaal in de Kamer

1. Wat is uw naam en politieke partij?
Jan Heijman, Lokaal in de Kamer

2. Waar kunnen we u en uw partij online vinden?

We hebben een site, LokaalindeKamer.nl we hebben een twitteraccount @lokaalindekamer en een facebookpagina LokaalindeKamer en ook zijn we te vinden op Instagram.

3. Welke rol speelt u binnen de partij en wat wilt u bereiken?

Ik ben de lijsttrekker en ik hoop dat we het lokale geluid wat zo hard door klinkt in gemeenten en provinciën ook kunnen gaan brengen in de Tweede Kamer

4. Wat wilt u graag veranderen of anders zien; wat is uw belangrijkste doelstelling?

Het belangrijkste is dat we ons gaan realiseren dat Nederland een goed land is, maar dat we met elkaar soms rare wetten en regels afspreken waardoor niet iedereen aan en in de samenleving mee kan doen. Wij willen dat veranderen.

5. Wat is er leuk aan de politiek en waar ergert u zich aan?

Het leuke is dat je iets kan bereiken waar iedereen wat aan heeft. Het vervelende van landelijke politiek is dat iedereen elkaar napraat zonder na te denken of de woorden die ze uitspreken een toevoeging zijn.

6. Hoeveel tijd bent u kwijt aan politieke activiteiten en wat doet u naast deze activiteiten?

Ik ben actief in de Brabantse Staten, voor dat werk en mijn partij Lokaal Brabant ben ik er per week 20 uur kwijt en voor de Tilburgse raad waar ik commissielid ben voor Lokaal Tilburg ben ik ongeveer 6 a 8 uur kwijt per week.

7. Wie is uw (politieke) held of voorbeeld?

Een politieke held heb ik niet, een voorbeeld voor mij is Louis van der Kallen, die ondanks dat wij inhoudelijk best wel verschillen de politiek uitvoert met veel plezier en een enorme liefde voor zijn omgeving.

8. Bij welke partij ziet u veel en bij welke partij ziet u weinig overeenkomsten?

Ik zie met geen enkele partij grote overeenkomsten en met DENK, Artikel 1 en PVV zie ik in de manier van denken en opereren geen overeenkomsten.

9. Wanneer zijn voor u de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart geslaagd?

Wij zijn blij als we 1 zetel halen, Dolblij als we 2 zetels halen, 3 zullen we uit ons pannetje gaan en bij 4 of meer gaan we hard in onze eigen armen knijpen.

10. Wilt u verder nog iets delen met de bezoekers van BestuurlijkNieuws.nl?

Veel plezier met het lezen van deze stukjes over de partijen; wij hopen dat u tot een keuze komt waar u bij de volgende verkiezingen nog tevreden over kan zijn. Wees eerlijk tegen u zelf, zijn we afgelopen jaren niet genoeg voorgelogen door de zittende partijen?

BestuurlijkNieuws.nl heeft alle partijen die deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart 2017 geinformeerd over de ’10 vragen aan…’ interview rubriek. Het is aan partijen, communicatieafdelingen, secretariaten en persvoorlichters om de uitnodiging van BestuurlijkNieuws.nl naar haar kandidaten door te sturen.

Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur