TK2017 – Interview Damiaan Reijnaers (GeenPeil)

Met de verkiezingen in zicht geeft BestuurlijkNieuws.nl alle kandidaten voor de Tweede Kamer verkiezingen TK2017 de mogelijkheid zich te presenteren in onze interview rubriek ’10 vragen aan…’. Vandaag ons interview met…

Damiaan Reijnaers (GeenPeil)

Damiaan Reijnaers (GeenPeil)

1. Wat is uw naam en politieke partij?

Mijn naam is Damiaan Reijnaers en ik ben kandidaat nummer 4 van GeenPeil.

2. Waar kunnen we u en uw partij online vinden?

Op mijn persoonlijke websites ( www.damiaanreijnaers.nl  en www.ishetvolkdom.nl) is meer over mij en de partij te vinden. Voor algemeen: www.geenpeil.nl.

3. Welke rol speelt u binnen de partij en wat wilt u bereiken?

Ik ben kandidaat Tweede Kamerlid en mijn ultieme doel is om Nederland een democratischer land te maken. De onvrede en soms zelfs frustratie van burgers over de politiek, ik ervaar het zelf ook, komt natuurlijk wel ergens vandaan. Mensen hebben het gevoel dat men te weinig invloed heeft en dat er lang niet altijd in het belang van het volk wordt besloten.

4. Wat wilt u graag veranderen of anders zien; wat is uw belangrijkste doelstelling?

Ik zou graag willen dat de democratie meegaat met haar tijd. De techniek is er klaar voor. Sterker nog: alles om ons heen gaat tegenwoordig digitaal. Een digitale revolutie in de politiek is nodig, en daarmee creëer je een veel eerlijker, transparanter en democratischer systeem.

5. Wat is er leuk aan de politiek en waar ergert u zich aan?

Waar ik mij oprecht aan erger is dat mensen steeds het kritiekpunt opperen aan “dat het volk incapabel is om over belangrijke dingen te beslissen”. Het volk is helemaal niet incompetent. Al die miljoenen Nederlanders met hun eigen talenten en interesses kunnen juist, met behulp van de techniek, samen veel beter beleid maken dan 150 politici die er vaak belang bij hebben om niet namens het volk te handelen. Vandaar ook mijn website: www.ishetvolkdom.nl, waar ik met dit kritiekpunt de vloer aanveeg.

6. Hoeveel tijd bent u kwijt aan politieke activiteiten en wat doet u naast deze activiteiten?

Ik probeer op dit moment al mijn tijd te steken in mijn persoonlijke campagne voor voorkeurstemmen. In het verleden heb ik veel als freelance developer gewerkt met specialisatie op hacking & security. Daarnaast kom ik naast veel feesten en ‘ongewone’ reizen maken ook nog wel eens aan studeren toe – ik studeer Kunstmatige Intelligentie in Amsterdam.

7. Wie is uw (politieke) held of voorbeeld?

Charles de Montesquieu

8. Bij welke partij ziet u veel en bij welke partij ziet u weinig overeenkomsten?

Als er zittende partijen zijn waar veel overeenkomsten mee zijn, dan ben ik kandidaat Kamerlid voor de verkeerde partij. Het huidige partijensysteem is verkeerd en dit is een goede eerste stap om onder andere dit probleem met onze democratie recht te trekken.

9. Wanneer zijn voor u de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart geslaagd?

Het gaat mij erom dat dit idee een kans krijgt in Nederland. Ook omdat het zeker niet ondenkbaar is dat dit idee uiteindelijk evolueert naar een systeem van liquid democracy: iets waar ik een groot voorstander van ben en al jaren voor sta. Het maakt mij niet uit of dit onder de noemer “GeenPeil” is of een willekeurige andere naam. Ik heb ervoor gekozen kandidaat te staan voor GeenPeil omdat er bij ons een hoop slimme mensen met hetzelfde ideaal aan dit idee werken – samen bereik je meer.

10. Wilt u verder nog iets delen met de bezoekers van BestuurlijkNieuws.nl?

Ik draag geen puntschoenen, ik kom niet uit een rijke familie en ik laat mij ook wel eens gaan op feestjes. Eigenlijk ben ik dus helemaal geen doorsnee politicus. Maar ik heb wél een goed ideaal en een frisse blik op de wereld. Ik zou dolgraag de kans willen krijgen om mijn steentje bij te dragen aan een beter en eerlijker Nederland.

Damiaan Reijnaers

BestuurlijkNieuws.nl heeft alle partijen die deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart 2017 geinformeerd over de ’10 vragen aan…’ interview rubriek. Het is aan partijen, communicatieafdelingen, secretariaten en persvoorlichters om de uitnodiging van BestuurlijkNieuws.nl naar haar kandidaten door te sturen.

Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur