TK2017 – Interview Chantal Klaver (GeenPeil)

In aanloop naar de verkiezingen op 15 maart geeft BestuurlijkNieuws.nl alle kandidaten voor de Tweede Kamer verkiezingen TK2017 de mogelijkheid zich te presenteren in onze interview rubriek ’10 vragen aan…’.

Vandaag ons interview met…

Chantal Klaver (GeenPeil)

KUN_1530 (2)

1. Wat is uw naam en politieke partij?

Chantal Klaver, GeenPeil

2. Waar kunnen we u en uw partij online vinden?

Website: www.geenpeil.nl
Facebook: https://www.facebook.com/geenpeil
Mijn persoonlijke Twitter: www.twitter.com/chantalklaver

3. Welke rol speelt u binnen de partij en wat wilt u bereiken?

Ik, de enige echte Klaver, wil graag de mensen van Nederland vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Ik doe wat u zegt. U kunt op mij stemmen bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. Ik sta nummer 5 op lijst 19. Als één van de levende stemkastjes van GeenPeil is het mijn belangrijkste rol om de stem van het volk in politiek Den Haag te laten horen en de regering te controleren.

4. Wat wilt u graag veranderen of anders zien; wat is uw belangrijkste doelstelling?

Ik wil ervoor zorgen dat politici meer ondernemend werken. Dit houdt in dat ze beloften nakomen, transparantie geven, snel tot hun punt komen en begrijpelijk Nederlands gebruiken. Daarnaast vind ik het interessant om gesprekken met voor- en tegenstanders aan te gaan, om zo tot een gemeenschappelijke oplossing te komen.

5. Wat is er leuk aan de politiek en waar ergert u zich aan?

Ik vind het leuk om bij te dragen aan bestuurlijke vernieuwing. In 1848 hebben ze een fantastisch democratisch systeem neergezet, maar we zijn een beetje lui geweest. De technologie die we vandaag de dag kennen, zorgen ervoor dat alle bedrijfstakken moesten innoveren. Bij de democratie zijn we daar een beetje lui in geweest. Dat zorgt ervoor dat we vandaag de dag een politieke elite hebben die liegen en bedriegen om zichzelf te beschermen. Ze zien niet in dat dit een belangrijke voedingsbodem voor fascisme is (meer achtergrond over problemen bij democratie). Met GeenPeil vind ik het heel leuk dat we naast het bestaande systeem kunnen experimenteren met directe democratie.

6. Hoeveel tijd bent u kwijt aan politieke activiteiten en wat doet u naast deze activiteiten?

Op dit moment ben ik fulltime bezig met campagnevoeren en uitleggen hoe een democratie werkt. De meeste tijd ben ik kwijt met het geven van gastlessen democratie op scholen. Normaal gesproken ben ik zelfstandig ondernemer. Ik maak opleidingsprogramma’s voor bedrijven, overheden en scholen op het gebied van duurzaamheid.

7. Wie is uw (politieke) held of voorbeeld?

Myrna Lewis met haar Deep Democracy methode

8. Bij welke partij ziet u veel en bij welke partij ziet u weinig overeenkomsten?

Ik zie weinig overeenkomsten bij huidige Nederlandse partijen. Maar internationaal zijn er wel een aantal voorbeelden te vinden:
The Five Star Movement van Beppe Grillo in Italië,
Piratar onder leiding van Birgitta Jónsdóttir in IJsland
De Zwitserse Directe Democratie

9. Wanneer zijn voor u de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart geslaagd?

Als ik mijn verantwoordelijkheid neem om met alle Nederlanders samen te werken aan een nog mooier Nederland. Bij voorkeur vanuit de Tweede Kamer, maar anders hoop ik nog steeds te mogen meewerken aan het werken naar een mooie visie.

10. Wilt u verder nog iets delen met de bezoekers van BestuurlijkNieuws.nl?

Stem op jezelf, kies GeenPeil.

Hartelijk dank voor het interview Chantal en veel succes met de campagne.
Team BestuurlijkNieuws.nl

BestuurlijkNieuws.nl heeft alle partijen die deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart 2017 geïnformeerd over de ’10 vragen aan…’ interview rubriek. Het is aan partijen, communicatieafdelingen, secretariaten en persvoorlichters om de uitnodiging van BestuurlijkNieuws.nl naar haar kandidaten door te sturen en zich aan te melden.

Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur