TK2017 – Interview 10 vragen: Alex Straver (Piratenpartij)

De verkiezingen komen er aan; zoals ook bij GR2010 en TK2012 geeft BestuurlijkNieuws.nl alle kandidaten ook voor de Tweede Kamer verkiezingen TK2017 de mogelijkheid zich te presenteren in onze interview rubriek ’10 vragen aan…’.

Vandaag ons interview met

Alex Straver (Piratenpartij)

1. Wat is uw naam en politieke partij?

Alex Straver, Piratenpartij

2. Waar kunnen we u en uw partij online vinden?

Onze hoofdsite is https://tk2017.piratenpartij.nl/ en uiteraard zijn wij op Twitter te vinden.

Als Groninger moet ik natuurlijk dan ook even de site van Groningen pluggen https://groningen.piratenpartij.nl en Twitter @piratengrn.

Mijn profielpagina is https://tk2017.piratenpartij.nl/kieslijst/alex-straver en ik ben op Twitter te vinden: @alexstraver.

3. Welke rol speelt u binnen de partij en wat wilt u bereiken?

Ik ben voorzitter van de Piratenpartij Groningen. Ik sta op de 4e plaats op de kieslijst van de Piratenpartij. Ik hou mij vooral bezig met de campagne in het noorden.

Ik wil bereiken dat er een nieuwe lading politici de Tweede Kamer in gaat. Het liefst Piraten natuurlijk.

4. Wat wilt u graag veranderen of anders zien; wat is uw belangrijkste doelstelling?

Mijn doel is om een positieve verandering in dit land aan te zwengelen. Ik ben de oude politici en hun loze beloftes zat. Het liefst ging ik niet de politiek in, maar er moet iets veranderen. Dat kan alleen met capabele mensen die anders zijn die er nu zitten.

5. Wat is er leuk aan de politiek en waar ergert u zich aan?

Het leuke is het contact met de mensen. Het nadenken over problemen en met oplossingen komen die echt werken. Ik erger mij groen en geel aan politici die door middel van hun politieke carrière duur betaalde baantje proberen te krijgen bij grote bedrijven. Politiek moet je doen omdat je in je ideeën gelooft, niet omdat je straks veel poen wilt verdienen.

6. Hoeveel tijd bent u kwijt aan politieke activiteiten en wat doet u naast deze activiteiten?

Ik ben getrouwd en heb 3 jonge kinderen. Voor mijn inkomen ben ik (ICT) projectleider bij het ministerie van Economische Zaken. Buiten campagne tijd besteed ik een paar uurtjes per week aan de partij en dat verschilt dan ook nog sterk per week. Nu tijdens campagnetijd besteed ik meer tijd eraan dan ik eigenlijk heb. Ik neem de laatste 3 weken voor de verkiezingen vrij zodat ik mij full time kan inzetten voor de Piratenpartij.

7. Wie is uw (politieke) held of voorbeeld?

Ik heb geen politieke held of voorbeeld, maar de politieke persoon die het meeste indruk op mij gemaakt heeft is Pim Fortuin. Vooral zijn uitspraak “Dit land is het zat, Cést ca!” raakte veel mensen en triggerde mij ook. Ik was het ook zat. Niet op zijn manier, maar ik was het wel zat. Dat hij vermoord is om zijn ideeën is natuurlijk onvergefelijk. Niemand mag vermoord worden omdat hij “anders” denkt dat jij.

8. Bij welke partij ziet u veel en bij welke partij ziet u weinig overeenkomsten?

De meeste overeenkomsten zal de partij van de dieren zijn. Zij geloven ook niet meer in het eeuwige groei verhaal, waarvan we nu duidelijk de grenzen hebben bereikt. Het is tijd voor andere politiek. De minste overeenkomsten hebben wij met de PVV.

9. Wanneer zijn voor u de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart geslaagd?

Als we minimaal één zetel hebben.

10. Wilt u verder nog iets delen met de bezoekers van BestuurlijkNieuws.nl?

Ga stemmen, maar niet strategisch. Afgelopen verkiezingen zijn het perfecte voorbeeld wat er gebeurd als je strategisch stemt. De ene helft wilde de VVD niet aan de macht en de andere helft wilde de PvdA niet aan de macht. Eindresultaat van strategisch stemmen. Beide partijen strategische stemmers kregen hun zin niet.

Stem op de partij waar jij hebt beste bij past. En het liefst een nieuwe partij, zodat er nieuwe ideeën de Tweede Kamer in komen. En natuurlijk het allerliefst heb ik dat je Piratenpartij stemt

BestuurlijkNieuws.nl heeft alle partijen die deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart 2017 geinformeerd over de ’10 vragen aan…’ interview rubriek. Het is aan partijen, communicatieafdelingen, secretariaten en persvoorlichters om de uitnodiging van BestuurlijkNieuws.nl naar haar kandidaten door te sturen.

Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur