TK2017 Debat gemist

Op deze pagina verzamelen wij links naar debatten die jij wellicht gemist hebt in aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart 2017.

Leuk om nog eens terug te kijken!

Terugkijken – Uitslagenavond 15 maart 2017 NOS

NOS slotdebat lijsttrekkersdebat NLKiest – 14 maart 2017

Jeugdjournaal verkiezingsuitzending – 11 maart 2017

In de studio spelen Alexander Pechtold (D66 ), Sybrand Buma (CDA), Lodewijk Asscher (PvdA), Mark Rutte (VVD) Geert Wilders (PVV) en Emile Roemer (SP) spelletjes en vertellen ze wat zij belangrijk vinden voor Nederland.

Kijk hier het debat terug.

Debat van het Zuiden – 11 maart 2017

De publieke regionale omroepen van Limburg en Noord-Brabant organiseerden op zaterdag 11 maart het Debat van het Zuiden.

De deelnemers waren Mark Rutte (VVD), Jesse Klaver (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66), Sybrand van Haersma Buma (CDA), Lodewijk Asscher (PvdA) en Emile Roemer (SP). PVV-lijsttrekker Geert Wilders is afgelopen weken niet ingegaan op de uitnodiging.

Het debat werd geleid door Arjo Kraak (Omroep Brabant) en Kirsten Paulus (L1). Thema’s die aan bod kwamen waren onder meer de economische ontwikkeling in de regio (er is ook leven buiten de Randstad), het gebrek aan vertrouwen in de politiek en de aanpak van criminaliteit (in het Zuiden duikt de onderwereld steeds meer op in bovenwereld).

Kijk hier het debat terug.

FunX verkiezingsdebat – 8 maart 2017

Het FunX Verkiezingsdebat 2017 is een feit. Jesse Klaver (GroenLinks), Tunahan Kuzu (DENK), Lodewijk Asscher (PvdA) en Vera Bergkamp (D66) gingen met elkaar en jongeren in debat over verschillende thema’s als discriminatie, onderwijs, huisvesting en meer.

Kijk hier het debat terug.

NOS op 3 Jongeren Debat – 8 maart 2017

In het NOS op 3-jongerendebat kregen zes jonge kandidaten van VVD, CDA, GroenLinks, D66, SP en PvdA via Facebook live vragen uit het publiek. Ze discussieerden met elkaar over belangrijke jongerenthema’s als het leenstelsel, anoniem solliciteren en flexcontracten. Soms ging het hard tegen hard, maar er was ook opvallend vaak overeenstemming en zelfs ruimte voor complimentjes.

Kijk hier het debat terug.

Carre-Debat – 5 maart 2017

Het Carrédebat op RTL 4 trok op 5 maart gemiddeld 1,6 miljoen kijkers en legde het daarmee af tegen de kijkcijferkanonnen van NPO 1, Boer zoekt vrouw (4 miljoen) en Floortje naar het einde van de wereld (2,5 miljoen). Het debat trok wel 400.000 meer kijkers dan het Rode Hoed-debat van vorige week. Het piekmoment was om 22.17 uur: toen keken 2,1 miljoen mensen.

Het algemene beeld na afloop van het Carrédebat was dat het geen grote ‘gamechangers’ heeft opgeleverd. Het was een debat met de bekende verschillen en de bekende opvattingen van de partijen, waar de lijsttrekkers zonder grote fouten doorheen zijn gekomen. Misschien wel het meest opvallende van de avond, was het optreden van debatleider Diana Matroos. Hieronder een aantal links om verder te lezen en terug te kijken.

Teruglezen bij de NOS

Fragmenten bij de NOS

Terug lezen bij RTL

Hoogtepunten (volgens RTL)

RTL Rode Hoed debat – 26 februari 2017

In aanloop naar de verkiezingen organiseerde RTL een tv-debat in debatcentrum De Rode Hoed. Politiek verslaggever Frits Wester leidt het debat. Vijf partijen doen mee: de lijsttrekkers van CDA (Buma), D66 (Pechtold), GroenLinks (Klaver), PvdA (Asscher) en SP (Roemer) kruisen de degens. De VVD en PVV hebben het debat afgezegd.

Bekijk hier de registratie van het verkiezingsdebat met de lijsttrekkers van de CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA, onder leiding van Frits Wester.

http://www.rtlxl.nl/#!/rtl-rode-hoed-debat-383521/4f24ec47-9ea1-3657-bb03-9021845331c1

Bekijk hier fragmenten bij de NOS: http://nos.nl/artikel/2160355-op-een-rij-de-fragmenten-van-het-rtl-debat.html

WNL Vrouwendebat – 26 februari 2017

Zondagochtend 26 februari komt Rick Nieman met een speciale editie van WNL Op Zondag waarin topvrouwen uit de Nederlandse politiek met elkaar in debat gaan.

De nummers 2 op de kandidatenlijsten voor CDA, PVV, VVD, SP en D66 gaan met elkaar in debat. Aanwezig zijn Mona Keijzer (CDA), Fleur Agema (PVV), Jeanine Hennis (VVD), Renske Leijten (SP) en Stientje van Veldhoven (D66) hebben hun deelname toegezegd.

Het debat wordt uitgezonden op zondag 26 februari om 9.30 uur bij Omroep WNL op NPO 1.

Terugkijken: http://www.npo.nl/wnl-op-zondag/26-02-2017/POW_03436024

Radio1 debat – 25 februari 2017

De coalitiepartners die Rutte op het oog heeft, hielden zich zelf op de vlakte. CDA’er Buma zei dat “de vrienden hem allemaal even lief zijn” en dat het erom gaat in welke coalitie de CDA-stem het beste zou doorklinken. Ook D66-leider Pechtold wilde ondanks herhaald aandringen geen voorkeur uitspreken. Met vier of vijf partijen moet een goed kabinet kunnen worden gevormd, zei hij.

Asscher (PvdA) en Roemer (SP) kozen allebei voor GroenLinks als eerste onderhandelingspartner na de verkiezingen. Klaver (GL) koos omgekeerd ook voor de SP, net als Krol van 50Plus vanwege de opstelling van Roemer in de AOW-discussie. Van der Staaij (SGP) en Segers (ChristenUnie) zoeken het liefst aansluiting bij de andere christelijke partijen.

Terugkijken: http://www.nporadio1.nl/homepage/3240-lijsttrekkersdebat-npo-radio-1-rutte-gaat-het-liefst-formeren-met-d66-en-het-cda

Noordelijk lijstrekkers debat – 8 februari 2017

In het provinciehuis van Groningen was woensdagmiddag het eerste grote tv-debat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezigen.

Onderwerpen waar de acht deelnemers over debatteerden waren energie/gaswinning, vluchtelingen en immigratie, werkgelegenheid/economie en de ontevreden kiezer.

VVD, PvdA, SP, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks en 50PLUS doen mee aan het debat. De PVV heeft niet gereageerd op de uitnodigingen.

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland was gastheer, de inhoudelijke invulling is gedaan door RTV Noord, Omrop Fryslân en RTV Drenthe. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen, Remy van Mannekes en Eric Ennema.

Terugkijken: https://bestuurlijknieuws.nl/terugkijken-noordelijk-lijsttrekkersdebat-08-02-2017