Tafel van Vijf in utrecht


Tafel van Vijf

‘Ik zal nooit van mensen vragen om professionele zorg over te nemen. Wat ik wél zal vragen is meer voor elkaar doen, meer naar elkaar omzien en meer voor elkaar betekenen. En deze mensen weten waar ze het over hebben. Met hetgeen ik vandaag gehoord heb, kan ik aan de slag om de ondersteuning van mantelzorgers en zorgvrijwilligers te verbeteren’

‘de Tafel van Vijf’ stond in Utrecht. Aan tafel zat mantelzorger Henriëtte Verweij, zorgvrijwilliger Corrie de Gier, Ilse Nederend, (consulent Stichting Samenleving Lopik), vrijwillig coördinator Yvon van Rhoon en Ina de Korte, wethouder sociale zaken van de gemeente Lopik. Aan tafel werd gesproken over ondersteuning bij langer thuis wonen, mantelzorg in een instelling en het verlichten van het werk van mantelzorgers en zorgvrijwilligers.

Met ‘de tafel van Vijf’ trekt de staatssecretaris door Nederland, op zoek naar de verhalen van zorgvrijwilligers, tips van mantelzorgers en inzichten van zorgprofessionals. Aan het eind van elke bijeenkomst schrijven de deelnemers hun wens of zorg op het tafelblad. Zo ontstaat een tafel met uiteindelijk zestig wensen en zorgen. Die gaat mee naar Den Haag!


Kijktijd: 2:1
Publisher: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur