Smart City innovatie evenement in Barcelona

Wilt u uw kansen op het gebied van innovatie verkennen in Barcelona? Bent u benieuwd hoe Catalonië zich ontwikkeld heeft tot toonaangevende regio op het gebied van Smart Cities? neem dan deel aan het innovatie-evenement op 13 november 2017.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het NBSO Barcelona hebben een programma samengesteld bestaande uit presentaties, een smart city tour en workshops.

Spaanse en Nederlandse steden en multinationals presenteren hun (toekomstige) Smart City projecten. Deelnemende bedrijven krijgen de kans om oplossingen voor de gepresenteerde uitdagingen te pitchen en er is volop gelegenheid tot netwerken.

Het doel van het evenement is om de samenwerking tussen steden en bedrijven te verbeteren. Zo kunnen bedrijven beter inspelen op stedelijke problematiek en de wensen van opdrachtgevers. Lees meer over het programma.

Holland Paviljoen op Smart City World Expo

Aansluitend aan het innovatie evenement vindt van 14 tot 16 november in Barcelona het Smart City Expo World Congress plaats. Sinds de 1e editie in 2011 is de beurs uitgegroeid tot een wereldwijd evenement op het gebied van stadsontwikkeling, stedelijke problematiek en technologische revolutie.

Op het evenement is een Holland Paviljoen aanwezig. Hierin presenteren de steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven de Nederlandse Smart City Strategie.

Gaat u naar de Smart City World Expo in Barcelona, maar neemt u geen deel aan het evenement op maandag? Neem dan contact op met Angela Loppies (email: angela.loppies@rvo.nl). Wij maken een boekje met Nederlandse deelnemers aan Smart City World Expo, waarin wij de aanwezige bedrijven de mogelijkheid geven om hun Smart City gerelateerde product of project te presenteren.

Waarom Catalonië?

De autonome regio Catalonië is een succesvol voorbeeld van de ontwikkeling van het Smart City concept. In 2014 introduceerde de gemeente Smart CAT: een strategie met als doel om het concept smart city te overstijgen en een programma uit te werken waarbij lokale smart initiatieven worden gepromoot op regionaal en nationaal niveau.

De Smart sector in Catalonië telde in 2015 zo’n 270 bedrijven. Deze bedrijven genereerden gezamenlijk 116.163 banen en een Smart City omzet van 6.969 miljoen euro. De sector is goed voor 3% van het Catalaanse bnp. Vooral subsectoren mobility, lighting en waste dragen bij aan deze cijfers. De Catalaanse Smart City bedrijven zijn internationaal georiënteerd: 51% exporteert en 17% heeft branches in het buitenland. De grootste exporteurs zijn apparatuur, big data en Internet of Things (IoT) bedrijven.

Deelname en kosten

Meld u voor 16 oktober aan. Reis- en verblijfskosten en eventuele toegang tot de beurs van 14 tot 16 november zijn voor eigen rekening.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Smart City innovatie evenement in Barcelona kunt u contact opnemen met:

Guus Derks
Smart City Ambassadeur
E: guus.derks@rvo.nl

Liesbeth Linssen
Evenementen & Logistiek
E: liesbeth.linssen@rvo.nl

Netherlands Business Support Office

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en NBSO’s. Zij kunnen voor u contacten leggen en op zoek gaan naar marktinformatie.


Titel: Smart City innovatie evenement in Barcelona
Datum: 2017-09-27 08:56:56
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur