SIB coacht Caribische distilleerderij richting wereldmarkt

Nog nooit gehoord van likeur uit Bonaire? Binnenkort kan dat heel anders zijn. De enige distilleerderij van het eiland ontvangt sinds kort coaching via Starters International Business (SIB). Daarmee is de eerste stap naar de wereldmarkt gezet.

Het ontbreekt distilleerderij Cadushy uit Bonaire niet aan creativiteit. Wodka gemaakt met cactus, likeur van traditioneel geroosterde agavebladeren; het productaanbod is even kleurrijk als het eiland zelf. Maar met internationale export heeft het bedrijf een stuk minder ervaring. Daarom vroeg eigenaar Eric Gietman coaching aan via het programma Starters International Business.

Coaching bij internationaal ondernemen

Cadushy B.V. maakt likeur en sterke drank in een plaatselijke distilleerderij op Bonaire. Bijna 10 jaar na oprichting wil het bedrijf nu ook de wereld gaan veroveren. Om dat voor elkaar te krijgen, startte Gietman een coachtraject met SIB-adviseur Patrick Braster van ExportPartner. Deze ondersteunt hem persoonlijk bij het maken van zijn internationale plannen.

Gietman is niet de enige die enthousiast is over SIB. Nu Buitenlandse Zaken ook in het Caribische deel van het Koninkrijk ondernemers steunt met programma’s om handel en investeringen aan te moedigen, blijkt SIB een welkome regeling. Het programma speelt goed in op de behoefte van ondernemers aan ondersteuning bij internationaal ondernemen. Plaatselijke bedrijven hebben niet alleen vouchers aangevraagd voor persoonlijke coaching, maar ook voor deelname aan handelsmissies en juridisch en fiscaal advies.

Ruimte voor groei

Inmiddels zijn er 6 Caribische adviseurs aangemerkt om individuele coaching te geven in het kader van SIB. Het programma is dus goed voorbereid op meer aanvragen uit het Caribische deel van het Koninkrijk. Dat biedt ruimte voor groei aan de plaatselijke ondernemers. Voor Gietmans cactuswodka is de eerste stap gezet. Wie weet met welke Caribische producten de wereld nog meer gaat kennismaken?


Titel: SIB coacht Caribische distilleerderij richting wereldmarkt
Datum: 2018-09-25 16:13:55
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur