Scheveningen haven zoekt innovatieve ondernemers


De gemeente Den Haag werkt samen met verschillende marktpartijen aan extra bedrijvigheid in Scheveningen Haven. Het college wil banen creëren door meer maritieme bedrijvigheid toe te voegen aan de haven, en ziet kansen op vier gebieden: visserij, watersport, offshore-dienstverlening en innovatie.
De bouw van het Topzeilcentrum vordert en bedrijven zoals The Ocean Cleanup en de Noordzeeboerderij zijn gestart met hun testen. Binnenkort komt ook de benedenverdieping van het voormalige kantoor van Norfolkline beschikbaar voor de vestiging van kennisinstellingen en startups.
Het gaat goed met de visserij op Scheveningen. De omzet van de visafslag is voor het derde jaar op rij gestegen en het viscluster werkt aan versterking op het Noordelijk havenhoofd. De gemeente investeert in de verdere ontwikkeling van de zeezeilhaven om nog meer zeilers, bezoekers van evenementen en daarmee werkgelegenheid aan te trekken.

Deze video geeft een beeld van de veelzijdigheid van de haven, waar ook gewoond en gerecreëerd wordt. Een dynamische plek die steeds levendiger wordt, met ruimte voor nog meer innovatieve bedrijvigheid.


Kijktijd: 1:44
Publisher: Gemeente ‘s-Gravenhage

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken. Volg het nieuws van gemeenten in Zuid-Holland op Twitter of Facebook.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur