Rotterdam: Beter beveiligd tegen aanslag auto


Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos

Rotterdam gaat maatregelen nemen om te voorkomen dat in het centrum van de stad met een auto een aanslag kan worden gepleegd op grote groepen mensen. Zo worden op korte termijn op de Witte de Withstraat en de Meent obstakels neergezet. Ook bij de herinrichting van de Coolsingel komen blokkades.

De hindernissen worden zo veel mogelijk onopvallend in het straatbeeld geïntegreerd in de vorm van bloembakken, fietsenrekken en paaltjes, zegt de gemeente. Ook het verhogen van de stoeprand is een mogelijkheid. Voor het nieuwe Centraal Station van Rotterdam staan al veel van zulke onopvallende hindernissen.

Kwetsbare locaties

Het Rotterdamse college gaf een paar maanden geleden al opdracht om kwetsbare locaties in het centrum in kaart te brengen. Dat was vóór de aanslag in Barcelona. De aanleiding waren vergelijkbare aanslagen in Berlijn, Stockholm en Nice, waar terroristen met een vrachtwagen op het publiek ingereden.

In Rotterdam kwamen de Meent, de Witte de Withstraat en de Coolsingel naar voren omdat ze een symboolfunctie hebben, er veel mensen komen en terrassen er direct aan de weg liggen.
—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op YouTube.com/NOS vind je iedere dag het nieuws dat je niet mag hebben gemist. Ook kun je hier de mooiste reportages vinden van onze verslaggevers en correspondenten. En we houden je ook vaak live op de hoogte van brekend nieuws.


Kijktijd: 1:33
Publisher: NOS

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.