prokkel.mov


Prokkelaars doen goede zaken bij staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten
Vijf prokkelaars hebben vandaag goede zaken gedaan tijdens een bezoek aan staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten. Zowel Mark, Nico, Caron, Diane als Surai ging met een afspraak of toezegging in de tas weer naar huis.

Het vijftal kwam in het teken van de prokkeldagen langs op het ministerie in Den Haag. Overal in Nederland zijn Prokkels georganiseerd – prikkelende ontmoetingen tussen iemand met een verstandelijke beperking, en iemand zonder.
Caron, Surai, Nico, Mark en Diane lopen de kamer van de staatssecretaris binnen. Zenuwachtig zijn ze niet. Wanneer de staatssecretaris over netwerken begint, breekt Nico meteen in. ‘Wat is dat dan, netwerken?’, vraagt hij. Het antwoord – ‘dan kijken we wat we voor elkaar kunnen doen’ laten de prokkelaars zich geen twee keer zeggen.
Diana zou het leuk vinden als de bewindsvrouw een keertje mee zou lopen bij haar project ‘Op de kaart’. Dat kan geregeld worden. De staatssecretaris belooft ook om langs te komen bij Sherpa, een organisatie waardoor Surai en Mark zich zeer geholpen voelen. En de uitnodiging van Caron om bij een bijeenkomst van de cliëntenraad van zorginstelling Reinaerde te zijn, slaat de staatssecretaris ook niet af.
‘Het is voor mij een enorme kans op eens in hun wereld te kijken. Ik hoor graag van hun hoe het zit. Dan kan ik dat ook weer doorvertellen’, aldus Van Zanten.
Alleen Nico moet nog even geduld hebben. Hij zou graag minister-president Mark Rutte een keer ontmoeten. Dat kan Van Zanten niet beloven, ‘maar’, zegt ze, ik zal het hem tijdens de ministerraad zeker vragen!’ Met die toezegging is Nico dik tevreden. Bij het afscheid schudt hij de staatssecretaris de hand en zegt: ‘U valt me reuze mee’.


Kijktijd: 2:7
Publisher: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.