Praten over duurzame energie

ZWOLLE – Een plan van de Zwolse politieke partijen Swollwacht en VVD om specifiek over de wenselijkheid van windmolens in stedelijk gebied te praten met de Zwolse burgers, heeft het niet gered in de gemeenteraad.

Ze kregen alleen Cetin, SP en CDA mee. Daarmee wisten ze net geen meerderheid te behalen. Een voorstel, van GroenLinks, ChristenUnie, D66 en PvdA, kreeg wel de meeste neuzen dezelfde kant op. Dit houdt in dat de gemeente in de loop van volgend jaar een bijeenkomst gaat houden waarin Zwollenaren mee kunnen praten over het opwekken van duurzame energie in hun stad. Het woord ‘windmolen’ werd hierin zorgvuldig vermeden. Oppositiepartij Swollwacht stemde daarom als enige tegen. “Deze motie laat een mistbank optrekken voor waar het eigenlijk om gaat: hoge windmolens en andere hoge objecten. Deze motie zegt niks over windmolens. Dit is geen steun voor mensen die zich er zorgen over maken”, aldus William Dogger.

Wethouder Ed Anker gaf gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering aan dat de komst van windmolens nog zeker geen uitgemaakte zaak is. “We gaan nog niet beginnen met een procedure of vergunningverlening. We willen eerst een goede verkenning.”

Titel: Praten over duurzame energie

Datum: 20 December 2016 | 3:11 pm

Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.

Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur