Piratenpartij zet zich in voor sleepwet referendum

De Tweede en Eerste kamer hebben inmiddels ingestemd met de wet op inlichtingen en veiligheidsdiensten van 2017, waarmee onze overheid zichzelf het recht heeft toebedeeld om grootschalig alle online communicatie af te luisteren en te analyseren, ook wordt het hiermee makkelijker om toegang te krijgen tot databases, heeft onze overheid zichzelf het recht toebedeeld om ieder elektronisch apparaat in Nederland te hacken en er mag zelfs een geheime DNA databank worden opgericht.

Deze wet lijkt buiten iedere proportie en lijkt zeer op waar Edward Snowden ons voor heeft gewaarschuwd toen hij de misstanden van de Amerikaanse inlichtingendiensten aan de kaak stelde. Gelukkig heeft hiervoor een groep van Amsterdamse studenten een initiatief gestart om hierover een referendum te kunnen houden zoals is besloten met Wet raadgevend referendum

Inmiddels hebben de Amsterdamse studenten achter sleepwet.nl via hun website genoeg handtekeningen verzameld voor de kiesraad om de tweede fase van het aanvragen van een referendum in te gaan. Al kan je altijd voor de zekerheid nog een extra formulier invullen. Vergeet dan niet in de tweede fase opnieuw een formulier in te vullen!

De Piratenpartij wilt hiervoor de groep achter deze website feliciteren, 10 000 handtekeningen verzamelen is zeker geen makkelijke opdracht, maar hiermee zijn we er nog niet, nu volgt namelijk het verzamelen van 300 000 handtekeningen binnen zes weken tijd.

Voor de Piratenpartij is er geen twijfel mogelijk, de uitgebreide bevoegdheden die de overheid zichzelf wil toe-eigenen zijn te verregaand, ondoordacht en hebben niets meer met veiligheid te maken, maar alles met maar zoveel mogelijk data verzamelen. Willen we nu echt dat er een mogelijkheid bestaat dat het DNA van hielprikken van onze kinderen ineens in een geheime DNA-databank komt? Willen we echt dat er een generatie mensen komt die geen vrijheid meer kent? Sinds dat we het woordje vrijheid met privacy hebben vervangen lijkt het besef dat privacy ook vrijheid is steeds verder weg te ebben.

Voor de verkiezingen van 15 maart heeft de Tweede Kamer de nieuwe WIV wet er nog snel even doorheen gejast op verzoek van onze regering. Keer op keer blijkt dat privacy en daarmee vrijheid inwisselbaar zijn in de Tweede Kamer. Privacy is een fundamenteel mensenrecht volgens de VN, en is verankerd in onze grondwet. Voor de Piratenpartij zijn mensenrechten het uitgangspunt van goed beleid. De Piratenpartij beschouwt dit referendum als een uitgelezen kans om het maatschappelijk debat over deze sleepnetwetgeving alsnog te voeren.

Hiervoor gaat de Piratenpartij zich resoluut en absoluut inzetten om dit referendum mogelijk te maken en een campagne te voeren voor het afwijzen van deze wet.

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail


Titel: Piratenpartij zet zich in voor sleepwet referendum
Datum: 2017-08-21 14:32:13
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.