Oud-Tweede Kamerlid Cor Kleisterlee overleden

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat afgelopen woensdag, 20 juli, oud-Tweede Kamerlid Cornelis Franciscus (Cor) Kleisterlee is overleden. Liefst 23 jaar, van 1956 tot 1979 was Kleisterlee Tweede Kamerlid voor de KVP, en vanaf 1977 voor het CDA. 

Als parlementariër hield hij zich met name bezig met jeugd- en vormingsbeleid, later werd hij tevens woordvoerder op recreatie, maatschappelijk werk en sportbeleid. Daarnaast hield hij zich bezig met defensiepersoneel en met media-aangelegenheden. Hij maakte zich sterk voor oorlogsslachtoffers en het welzijn van militairen. 

Kleisterlee was secretaris van de KVP-fractie en later van de CDA-fractie. Behalve dienend was Kleisterlee ook bevlogen en principieel. Op voor hem belangrijke punten nam hij een aantal maal in zijn loopbaan een ander standpunt in dan de meesten van zijn fractiegenoten. Kleisterlee was een gezaghebbend Kamerlid; hij was enkele jaren ondervoorzitter van de Tweede Kamer. 

Kleisterlee was tevens jarenlang actief in de lokale, Rotterdamse politiek. Van 1953 tot 1966 was hij er gemeenteraadslid. Na zijn periode in de Tweede Kamer werd Kleisterlee voorzitter van de commissie Nationale Parken. Dat zou hij blijven doen tot 1995.

Wij wensen zijn familie en vrienden sterkte en kracht bij het dragen van dit verlies.

Cor Kleisterlee is 91 jaar oud geworden.


Titel: Oud-Tweede Kamerlid Cor Kleisterlee overleden
Datum: 2017-07-24 14:51:47
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur