OPINIEPANEL | Dit vinden kiezers van de politieke EU-spotjes


Een satirische SP-spot aan het begin van de Europese campagne deed nogal wat stof opwaaien. En wat blijkt uit onderzoek onder leden van het EenVandaag Opiniepanel? Het spotje spreekt vooral rechtse kiezers aan.

Opvallend is dat FVD- en PVV-kiezers de spot zelfs beter bij hun eigen partij vinden passen dan bij de SP. Van die kiezers krijgt het spotje het rapportcijfer 7. Mensen die donderdag van plan zijn op de SP te stemmen zijn met een 7,9 nog net wat positiever. Stemmers die bij de laatste Kamerverkiezingen voor de SP kozen, zijn met een 5,7 een stuk minder positief.

De kwalificatie ‘onsmakelijk’ wordt het vaakst bij het SP-spotje aangevinkt. 53 procent vindt het filmpje onsmakelijk, vooral om het einde waarin de hoofdpersoon een stuk taart op weinig verhullende wijze opeet.

Meer cijfers: https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/pvv-en-fvd-kiezers-enthousiast-over-omstreden-verkiezingsspotje-van-sp/

Meer zien van EenVandaag op YouTube?

Abonneer je op het EenVandaag YouTube-kanaal ▶️ https://www.youtube.com/eenvandaag

EenVandaag is dé actualiteitenrubriek van Nederland. Dagelijks brengen we achtergronden bij het nieuws op NPO 1, NPO Radio 1 en online op EenVandaag.nl. We analyseren nieuwsontwikkelingen op een begrijpelijke manier, voor een groot en breed publiek.

Volg ons ook op andere social media:
▶️ Facebook: http://www.facebook.com/eenvandaag
▶️ Instagram: http://www.instagram.com/eenvandaag
▶️ Twitter: http://www.twitter.com/eenvandaag
▶️ Google Plus: http://plus.google.com/+eenvandaag
▶️ LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/eenvandaag
▶️ Soundcloud: http://www.soundcloud.com/eenvandaag

En bezoek onze website http://eenvandaag.avrotros.nl/.


Kijktijd: 9:5
Publisher: EenVandaag

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken. Volg het nieuws van het openbaar bestuur op Twitter.