Op #Schiermonnikoog liggen na de MSC Zoe bijna overal kleine plastic deeltjes | #NOS #video

Online projecten en diensten


Op Schiermonnikoog liggen bijna overal kleine plastic deeltjes. Deze microplastics komen van de containers die vorige week overboord sloegen van het schip de MSC Zoe. Volgens Groningse onderzoekers vormen deze aangespoelde plastic korrels een potentiële ecologische ramp waarvan de gevolgen nog niet zijn te overzien. Vogels, vissen en zeehonden zien de korrels aan voor voedsel, waardoor het plastic in de magen van de dieren terechtkomt.

Daarnaast hechten chemicaliën zich makkelijk aan de kleine korrels, waardoor de dieren dat gif ook binnenkrijgen. Omdat plastic niet vergaat blijven de effecten permanent merkbaar. De Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt nu hoeveel plastic er nu ligt en wat de gevolgen daarvan zijn.

→ https://nos.nl/l/2266745

Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos

—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op YouTube.com/NOS vind je iedere dag het nieuws dat je niet mag hebben gemist. Ook kun je hier de mooiste reportages vinden van onze verslaggevers en correspondenten. En we houden je ook vaak live op de hoogte van brekend nieuws.

► VRAGEN/TIPS/IDEEËN?
We horen graag wat jij van het nieuws vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: social@nos.nl

En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal: https://www.youtube.com/nos

► OVER NOS:
Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:
https://www.nos.nl
Twitter: https://twitter.com/NOS
Facebook: https://www.facebook.com/nos/


Kijktijd: 1:54
Publisher: NOS

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.