Onderwijs staakt 15 maart, deze directeur snapt wel waarom | #onderwijs #staking

Online projecten en diensten


De onderwijsvakbonden organiseren op vrijdag 15 maart een landelijke staking voor zowel het basis- en middelbaar als het hoger onderwijs. Ze willen meer geld voor salarissen en verlaging van de werkdruk. Het zou de eerste keer in Nederland zijn dat het gehele onderwijs staakt.

Inzet van de staking is een structurele jaarlijkse investering van 4 miljard euro: 3 miljard voor het basis- en middelbaar onderwijs en een miljard voor de hogescholen en universiteiten.

“Het water staat het onderwijs aan de lippen”, zegt Henrik de Moel van de Algemene Onderwijsbond (AOb) in het NOS Radio 1 Journaal. “De tekorten nemen toe en het is heel moeilijk om mensen te vinden die voor de klas willen staan, ook in het middelbare en beroepsonderwijs. En als je kijkt naar de instroom bij de lerarenopleidingen wordt het de komende jaren alleen maar moeilijker.”

Deze basisschooldirecteur vertelt hoe moeilijk het is om aan personeel te komen, als er meerder collega’s tegelijkertijd uitvallen.

Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos

—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op YouTube.com/NOS vind je iedere dag het nieuws dat je niet mag hebben gemist. Ook kun je hier de mooiste reportages vinden van onze verslaggevers en correspondenten. En we houden je ook vaak live op de hoogte van brekend nieuws.

► VRAGEN/TIPS/IDEEËN?
We horen graag wat jij van het nieuws vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: social@nos.nl

En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal: https://www.youtube.com/nos

► OVER NOS:
Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:
https://www.nos.nl
Twitter: https://twitter.com/NOS
Facebook: https://www.facebook.com/nos/


Kijktijd: 1:37
Publisher: NOS

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.