Onder Amsterdammers: Wethouder Touria Meliani – Over haar kunst- en cultuurplannen | #Amsterdam


Van broedplaatsen tot musea, theatergezelschappen, nachtclubs en cultuurhuizen. Hoe moet de kunst- en cultuursector van Amsterdam zich de komende jaren ontwikkelen? Hoe wil Meliani haar ambitie om de kunst- en cultuursector inclusiever te maken realiseren? En waar liggen kansen voor nieuwe cultuurplekken in de stad? Binnenkort presenteert wethouder Touria Meliani één van de belangrijkste documenten van haar wethouderschap: de ambities voor het komende Kunstenplan. In Onder Amsterdammers bevragen we wethouder Meliani over haar achterliggende visie en aan welke knoppen zij wel en niet hoopt te draaien. Een onafhankelijke politieke avond met scherpe gesprekken over de dossiers van de wethouder, spoken word, muziek en ruimte voor uw vragen.

Naast Meliani schuiven aan tafel aan Farnoosh Farnia over haar wens om een huis te creëren voor nieuwe kunstvormen en jonge makers en Jarrod Francisco (algemeen directeur stichting LikeMinds) & Angelo Bromet (productieleider NoLIMIT, programmeur Melkweg) over inclusiviteit en diversiteit. En hoe zit dat in de kunstwereld, vragen we Rutger Pontzen (kunstcriticus De Volkskrant) en kunstenaar Aukje Dekker (SEXYLAND). En er is muziek en spoken word van Massih Hutak en Ayoub Kharkhach

Livestream 2019-04-25

Was ook live op AT5 tv
https://www.at5.nl/artikelen/193537/onder-amsterdammers-spreekt-wethouder-touria-meliani

Deze video staat ook op:


https://facebook.com/debalie/videos/698407780578006

Onder Amsterdammers: Wethouder Touria Meliani

http://www.debalie.tv

Onder Amsterdammers

De Balie daagt in 2019 de wethouders van het nieuwe college uit in gesprek te gaan met Amsterdammers over hun belangrijkste dossiers. Wat willen ze bereiken? En hoe nemen ze Amsterdammers mee in hun verhaal? Onder Amsterdammers is dé onafhankelijke politieke talkshow van Amsterdam. Zo spraken we al met Laurens Ivens, Marjolein Moorman, Sharon Dijksma en Rutger Groot Wassink. We vervolgen we de reeks op 27 mei met wethouder Udo Kock.

De Balie social media:

https://vimeo.com/debalie
https://youtube.com/debalievideo

https://facebook.com/debalie
https://instagram.com/de_balie

Televisie:

SALTO 1 – Publieke Omroep Amsterdam
Iedere zondag om 20:00 uur. Herhalingen op diverse dagen en tijden. Uitgezonden video’s:
https://salto.nl/programma/de-balie-tv

At5 – Onregelmatige uitzendingen.

Site:

HomepageKijktijd: 1:50:26
Publisher: De Balie

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur