Onder Amsterdammers – Wethouder Rutger Groot Wassink – Over werk, diversiteit en democratisering

Vacature promotie


Wethouder Rutger Groot Wassink (Sociale Zaken) wil hoog inzetten de komende jaren. Iedereen moet kunnen meedoen in de stad: dus moet de stad diverser & democratischer én moet iedereen aan het werk kunnen. En dat allemaal om de groeiende ongelijkheid te bestrijden.

Maar welke stappen wil hij zetten? In de talkshow ‘Onder Amsterdammers’ praten we met wethouder Groot Wassink (Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering, GL) en Amsterdamse hoofdrolspelers over zijn werk- en democratiseringsagenda. Hoe gaat hij iedereen – van ongedocumenteerde tot jarenlange bewoner – bij de stad betrekken? Hoe krijg en houd je elke Amsterdammer aan het werk?

Een avond met scherpe gesprekken over nieuws uit onze stad, de dossiers van de wethouder, uniek beeldmateriaal van AT5 en ruimte voor uw vragen.
Groot Wassink gaat in gesprek met:

TAFEL 1:

Vastgoedondernemer Duncan Stutterheim is eigenaar van o.a. de A’DAM Toren en de Westergasfabriek en daarmee een belangrijke werkgever in de stad. Hoe kijkt hij naar de banenplannen van Groot Wassink? En welke afspraken zou hij willen maken met de gemeente?

TAFEL 2:

Politicoloog en journalist Chris Aalberts. Democratisering is volgens hem vaak codetaal voor: “we willen er graag over praten, maar na afloop beslist het college, niet de burger, laat staan de stadsdeelcommissies”. Is democratisering in Amsterdam een wassen neus?

Hoe zit het met de diversiteit in de stad? En hoe krijgen we iedereen mee? We bespreken het met mensenrechtenactivist Jerry Afriyie en voormalig VVD-raadslid en beleidsadviseur Samira Bouchibti (directeur VIP-academy).

En verder:

Spoken word van poet en singer songwriter Jörgen Gario!

Polona Offerhaus vertelt over hoe je met kleine interventies groot verschil kan maken. Als oprichtster van de Amsterdamse tak van Dress for Success hielp zij jarenlang mensen met een uitkering of een minimuminkomen naar een baan. Door bijvoorbeeld gratis representatieve kleding te leveren. Vorig jaar ontving zij daar de Andreaspenning voor.

Livestream 2019-01-22

Deze video staat ook op:


https://facebook.com/debalie/videos/2223104304674694

https://debalie.nl/agenda/onder-amsterdammers-wethouder-groot-wassink/

http://www.debalie.tv

Was ook live op At5 televisie
https://www.at5.nl/artikelen/190934/onder-amsterdammers-vanavond-met-rutger-groot-wassink

De Balie social media:

https://vimeo.com/debalie
https://youtube.com/debalievideo

https://facebook.com/debalie
https://instagram.com/de_balie

Televisie:

SALTO 1 – Publieke Omroep Amsterdam
Iedere zondag om 20:00 uur. Herhalingen op diverse dagen en tijden. Uitgezonden video’s:
https://salto.nl/programma/de-balie-tv

At5 – Onregelmatige uitzendingen.

Site:

Homepage


.


Kijktijd: 1:45:46
Publisher: De Balie

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.


Online projecten en diensten