Octrooiblog: Een reis om de wereld met 10 koffers | RVO.nl


Gepubliceerd op: 19 juli 2019 | Gewijzigd op: 19 juli 2019

Ga je mee op een innovatieve reis? We beginnen met een Nederlandse tentkoffer en gaan dan via een Ierse stepkoffer naar 3 Amerikaanse kofferuitvindingen. Vervolgens bezoeken we 2 Chinese koffers, 2 Duitse koffers en komen dan terug naar Nederland met een weegkoffer.

1. Tentkoffer

De koffer uit dit Nederlandse octrooi is uit te klappen tot een tent. De 2 helften van de koffer vormen de zijwanden van de tent.

2. Stepkoffer

Zet de koffer op zijn zijkant, trek het stuur omhoog en het skateboard naar achteren. En steppen maar op deze Ierse uitvinding.
Octrooitekening stepkoffer

3. Scooterkoffer

Vind je steppen te vermoeiend, neem dan plaats op deze elektrische scooterkoffer. “Ride your suitcase!” Deze Amerikaanse uitvinding is speciaal bedoeld voor op luchthavens.
Octrooitekening scooterkoffer

4. Koffertreintje

Nog een Amerikaanse uitvinding. Stel je hebt maar 1 hand vrij en 3 koffers. Probleem? Niet met deze koffers die je aan elkaar kan koppelen tot een treintje. Je kan er zelfs de roltrap mee nemen, want de koffers kunnen verticaal bewegen ten opzichte van elkaar.
Octrooitekening koffertreintje

5. Koffer voor Mickey Mouse-oren

Octrooitekening koffer voor Mickey Mouse orenIn een Disneypark koop je natuurlijk Mickey Mouse-oren aan een diadeem. Maar hoe neem je die onbeschadigd mee naar huis? Dit typisch Amerikaanse octrooi biedt de oplossing door een koffer te voorzien van een houder waar je de diadeem omheen klemt, waarbij er genoeg ruimte voor de oren is.

 

 

 

 

6. Koffer die je vingerafdruk herkent

Deze Chinese koffer gaat alleen open wanneer je vingerafdruk overeenkomt met de vooraf opgeslagen informatie. Je hebt dus geen sleuteltje of code meer nodig.

7. Ladenkoffer

Octrooitekening ladenkofferIn deze Chinese koffer met lades kan je je spullen netjes opbergen en makkelijk terugvinden.

 

 

 

 

 

8. Wielkoffer

Hoe groter de wielen van een koffer, hoe makkelijker ze over een ongelijke ondergrond rollen. Deze Duitse koffer met 2 wielen ter grootte van de koffer kan grote hobbels nemen. Elk wiel bestaat uit een ring (nummer 4 in de tekeningen) die gelagerd om de koffer heen draait.
Octrooitekening wielkoffer

9. Volgkoffer

Deze Duitse koffer heeft een dataverwerkingsapparaat voor het herkennen van een gebruiker aan de hand van beelden van een camera in de handgreep. De zelfrijdende koffer volgt de gebruiker op basis van een vooraf bepaald referentiebeeld.
Octrooitekening volgkoffer

10. Weegkoffer

Hoe weet je of je koffer vol souvenirs niet te zwaar is geworden voor je vliegreis? Een Nederlands bedrijf vroeg octrooi aan op een koffer met een weegschaal in het handvat. Til je koffer op en lees het gewicht af op het display.
Octrooitekening weegkoffer

Geïnspireerd terug van vakantie?

Als je ontspannen op vakantie bent, krijg je vaak de beste ideeën. Heb je op vakantie een idee voor een nieuwe uitvinding gekregen? We helpen je graag op weg. Lees wat er komt kijken bij een uitvinding.

 

 


Titel: Octrooiblog: Een reis om de wereld met 10 koffers | RVO.nl
Datum: 2019-07-19 11:26:38
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur