Mona Keijzer zet zich in voor snel internet in heel Nederland

Vacature promotie

De drie miljoenste glasvezelaansluiting in Nederland is vandaag gerealiseerd in het Gelderse Aalten. Voor deze mijlpaal sluit Mona Keijzer, Staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat zelf zorgboerderij De Neeth aan op snel internet via het netwerk van Glasvezel buitenaf.

Staatssecretaris Mona Keijzer: “Snel internet, overal beschikbaar en voor iedereen: vast en mobiel. Ook in de regio. Dat is de ambitie van het kabinet waaraan we samen met bedrijven en lagere overheden werken. We zijn met onze digitale infrastructuur een koploper, maar moeten stappen blijven zetten om dat te blijven. Dat is nodig, omdat de komende jaren allerlei dagelijkse zaken continu worden verbonden met het internet: auto’s, landbouw, zorg, robots maar ook huishoudelijke apparaten.”

Digitale bereikbaarheid in de regio’s al jaren een speerpunt van het CDA

Provincies en gemeenten zijn door middel van samenwerkingsverbanden hard aan de slag met de aanleg van glasvezel in de buitengebieden. CDA zet zich hier al jaren hard voor in, zoals in Overijssel, Zeeland en Gelderland. Peter Drenth, gedeputeerde in Gelderland, die ook aanwezig is bij de aansluiting in Aalten: ‘Voor het CDA was dit een heel belangrijk verkiezingsitem. Met deze drie miljoenste aansluiting in het buitengebied is nu een groot deel van het buitengebied in Gelderland aangesloten en we streven ernaar dat begin 2020 het hele buitengebied in Gelderland van breedband is voorzien.’

97% van de Nederlanders heeft nu al toegang tot snel vast breedband internet. Overal beschikbare en snelle communicatie kan inmiddels als basisbehoefte worden gezien en is een randvoorwaarde voor een concurrerende economie. Daarom haalt het kabinet het 100%-doel twee jaar naar voren, maar is het streven om in dat jaar (2023) al verder versneld (1 Gigabit per seconde) te hebben.

Deze en andere uitgangspunten staan in het Actieplan Digitale Connectiviteit dat Mona Keijzer namens het kabinet afgelopen zomer heeft gepresenteerd. De aangescherpte doelen dragen bij aan Nederland Digitaal, de kabinetsambitie om van Nederland de digitale koploper te maken.

Kamerlid Joba van den Berg:

‘Het CDA zet zich in de Tweede Kamer al jarenlang in voor snel internet. Ik ben zeer blij dat het kabinet het CDA voorstel heeft overgenomen om als doel te stellen dat álle Nederlanders in 2023 over snel vast breedbandinternet (minimaal 100 Megabit per seconde) kunnen beschikken in plaats van in 2025. Snel internet is namelijk een basisvoorziening geworden voor alle Nederlanders dat van groot belang is voor onder andere de lokale economie, de leefbaarheid, het onderwijs en de zorg. Doordat een grote meerderheid in datzelfde jaar een nog eens tien keer zo snelle verbinding (1 Gigabit per seconde) moet hebben heeft Nederland goede papieren om tot de kop van Europa te blijven behoren op het gebied van super snel internet


Titel: Mona Keijzer zet zich in voor snel internet in heel Nederland
Datum: 2019-02-08 14:32:31
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Online projecten en diensten