Meteen debat over luchtvervuiling na uitspraak rechter –

De overheid moet er zo snel mogelijk alles aan doen om luchtvervuiling in Nederland aan te pakken. Dit bepaalde de rechter vandaag in het Kort Geding van Milieudefensie tegen de Nederlandse Staat. Kamerlid Lammert van Raan heeft direct een debat aangevraagd met de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu om te weten welke acties zij gaat nemen.     

“Ik wil allereerst Milieudefensie feliciteren met deze mooie overwinning”, zegt Van Raan.  “In het vonnis staat dat er binnen twee weken een plan op tafel moet liggen dat vermeldt hoe Nederland aan de Europese grenswaarden gaat voldoen. Hiermee bevestigt de rechter op basis van alle beschikbare informatie dat de noodzaak voor goede luchtkwaliteit groot is. Het is nu aan de staatssecretaris om onmiddellijk maatregelen te treffen en een daarvan moet zijn: concrete handhaving.”

Milieudefensie werd tijdens het vonnis volledig in het gelijk gesteld. Daarnaast verbiedt de rechter dat er nog maatregelen genomen worden die leiden tot nieuwe overschrijdingen van de wet.

Van Raan vervolgt: “Luchtvervuiling door fijnstof en stikstofdioxide schaadt de gezondheid van veel mensen. Dit vonnis biedt hen eindelijk hoop op gezonde lucht.”

 


Titel: Meteen debat over luchtvervuiling na uitspraak rechter

Datum: 2017-09-07 11:21:52
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur