Martin van Rooijen viste met Jan Hoedeman

Kamerlid Martin van Rooijen viel tijdens het reces een bijzondere eer te beurt: hij mocht een middagje gaan vissen met Jan Hoedeman vanaf het noordelijke havenhoofd van Scheveningen.

Jan Hoedeman is politiek verslaggever van het AD en veel regionale kranten. Hoedeman is één van de meest ervaren journalisten die rond het Binnenhof opereren. Daarnaast is Hoedeman een fanatiek zeevisser.

Mee naar Scheveningen

Tijdens het reces van de Tweede Kamer combineert Hoedeman werk en hobby. Hij neemt voor zijn zomerserie ‘Vissen met Jan’ elke week een Kamerlid mee naar Scheveningen voor een lunchinterview in een strandtent gevolgd door een vissessie op het noordelijke havenhoofd. De weerslag van dat alles is elke zaterdag te lezen in het AD. Verhalen waarin het gaat over het leven, over politiek en natuurlijk ook over vissen. En de verhalen worden daags tevoren aangekondigd via een korte video op de website van het AD.

Recordvisser

Hoedeman mag zich recordvisser noemen omdat hij in 2016 als eerste visser in Nederland een zeer zeldzame vissoort ving, een driedradige meun. Eerder deze zomer waren andere Selçuk Öztürk (Denk), Vera Bergkamp (D66), Dilan Yeşilgöz (VVD), Emile Roemer (SP) en minister Lilianne Ploumen (PvdA) te gast. Een rijtje waarin Martin van Rooijen niet misstaat. Martin (75) is niet alleen de absolute senior van de Tweede Kamer. Zijn politieke loopbaan begon al vroeg in de zeventiger jaren als staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Den Uyl. Toen nog namens het CDA. Inmiddels is Martin alweer een aantal jaren één van de boegbeelden van 50PLUS en één van onze grote specialisten op het gebied van pensioenen en financiën.

Geen enkel excuus

Martin genoot maandag met volle teugen van het middagje dat hij op een zonnige, vrijwel windstille dag doorbracht op het noordelijk havenhoofd. Tussen het vissen door trakteerde hij Jan Hoedeman en menige passant, waaronder de nodige 50-plussers, op anekdotes uit zijn lange loopbaan als politicus en over zijn grote passie: wielrennen. Rond vijf uur ‘s middags kwam er een einde aan de vissessie. “Het is nu reces, dus ik heb geen enkel excuus om niet op tijd thuis te zijn voor het eten”, zo zei Martin tegen zijn gastheer Jan Hoedeman.

Wat de vissessie opleverde, leest u binnenkort in het AD en veel regionale dagbladen. De video is tegen die tijd te zien op de website van het dagblad. We houden u op de hoogte!

© 11 augustus 2017


Titel: Martin van Rooijen viste met Jan Hoedeman
Datum: 2017-08-11 13:51:00
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.