Lijstduwers vacature voor Piratenpartij TK2017

De Piratenpartij zoekt lijstduwers die de kieslijst versterken en hun naamsbekendheid willen inzetten voor een goed resultaat bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017.

Op 15 maart 2017 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De Piratenpartij zoekt lijstduwers om tijdens de verkiezingscampagne met de lijsttrekker en de kandidaten profiel te geven aan de partij.

De lijstduwer krijgt door de verkiezingscampagne een groter bereik om zijn/haar passies en overtuigingen te verspreiden. Als lijstduwer geniet je een breed draagvlak binnen de partij en spreek je een groot deel van het kiezerspotentieel aan of een hele specifieke doelgroep. Doel van de verkiezingscampagne is tenminste één zetel te halen in de Tweede Kamer.

Wij zoeken een kandidaat die zichzelf herkent in onderstaande:
  • De lijstduwer onderschrijft de uitgangspunten van de Piratenpartij zoals opgeschreven in ons partijprogramma, deze liggen de lijstduwer zeer aan het hart.
  • De lijstduwer is een publiek bekend persoon of een expert in zijn/haar eigen veld.
  • De lijstduwer is gemotiveerd om zijn/haar achterban te enthousiasmeren voor de kernpunten van de Piratenpartij.
  • De lijstduwer durft de discussie aan te gaan in het publieke debat om de standpunten van de Piratenpartij uit te dragen, te verdedigen en te verspreiden.
  • De lijstduwer is bereid een publiek figuur te zijn en de Piratenpartij te vertegenwoordigen.
  • De lijstduwer is beschikbaar voor de komende verkiezingscampagne.
  • De lijstduwer kan slim en weloverwogen omgaan met de media en deze soms naar haar/zijn hand zetten.
  • De lijstduwer is in staat binnen de partij mensen mee te krijgen en te motiveren.
  • De lijstduwer gaat online en offline met mensen in gesprek. De lijstduwer is niet alleen een zender maar ook een ontvanger en een verbinder.
Wat verwachten wij van de kandidaat?

In een motivatiebrief zal je duidelijk moeten maken wat jou motiveert om deze functie als lijstduwer in te vullen. Graag zien we jouw visie hoe we een succesvolle campagne moeten voeren. Beschrijf je beschikbaarheid en commitment gedurende de verkiezingscampagne. Toon in je brief aan hoe je de Piratenpartij wil vertegenwoordigen, hoe je mensen bindt.

Belangrijke onderdeel van een geschikte lijstduwer is het spreken in het openbaar en het inspireren van de toehoorders. Maak in je brief duidelijk dat je beschikt over deze competenties.

Herken jij je zelf in de bovenstaande beschrijving? Dan nodigen wij je uit om een motivatiebrief te sturen naar kiescommissie [at] piratenpartij [dot] nl. Aanmeldingen dienen uiterlijk op 19 november 2016 om 12.00 uur binnen te zijn.

Procedure

De sluitingsdatum van de aanmelding voor lijstduwer is 19 november 2016. Gesprekken met de kandidaten worden door de kiescommissie uitgevoerd. Aan de kandidaat lijstduwer wordt gevraagd een korte presentatie te geven op de aankomende ALV op 27 november. De lijstduwers worden gekozen worden uit de beschikbare kandidaten. Dit zal in de vorm van een stemming zijn. De lijstduwers worden na goedkeuring onder de lijst kandidaten op de kieslijst geplaatst.

Deel via social media:
twittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 


Titel: Lijstduwers vacature voor Piratenpartij TK2017
Datum: 1 November 2016 | 4:56 pm
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur