Leden oordelen over samenwerking in EP

Vacature promotie

De leden van 50PLUS zullen op 25 mei een oordeel uitspreken over het samenwerkings-verband dat 50PLUS in het Europees Parlement aangaat als de partij één of meer zetels heeft behaald.

Op de Algemene Ledenvergadering van 50PLUS die op zaterdag 25 mei in Amsterdam wordt gehouden zullen de leden van de partij stemmen over het samenwerkingsverband dat 50PLUS aangaat indien er zetels zijn behaald in het Europees Parlement.

De afgelopen maanden is ten onrechte de indruk ontstaan dat 50PLUS zich zal aansluiten bij ALDE (Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa). Dat ligt echter volstrekt niet voor de hand.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering zal lijsttrekker Toine Manders een voorstel doen, waarover de leden van 50PLUS uiteindelijk hun oordeel geven.

Op dit moment gaat de voorkeur uit naar een keus tussen de EVP (Europese Volkspartij) en de EDP (Europese Democratische Partij). De EVP omdat hun verkiezingsprogramma goed aansluit bij dat van 50PLUS. En de EDP op voorwaarde dat ze zich afsplitst van de huidige fractie en als zelfstandige groep verder gaat.

Er blijft natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om als onafhankelijke fractie te gaan opereren.

► Meer informatie over de ALV: klik hier
► Lees het verkiezingsprogramma van 50PLUS

© 14 mei 2019


Titel: Leden oordelen over samenwerking in EP
Datum: 2019-05-14 08:46:13
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Online projecten en diensten