Kankerbestrijdingsproject met Nederlandse inbreng meest innovatief van Eureka Eurostars 2019 | RVO.nl


Gepubliceerd op: 5 september 2019 | Gewijzigd op: 05 september 2019

Het project Capter om de verbreiding van kankercellen in te dammen is als beste geëvalueerd in het meest recente Eureka Eurostarsprogramma. De Nederlandse consortiumleider Idris Oncology ontving een award tijdens de Eureka Stakeholder Conferentie in Amsterdam op 5 september.

Idris Oncology werkt voor dit project samen met een Britse en Duitse partner. Capter eindigde als eerste uit 371 ingediende projecten. De totale projectwaarde van Capter is € 1,9 miljoen. Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, opende de conferentie samen met Constantijn van Oranje, Special Envoy voor hightech start-ups bij TechLeap.

Eureka awards

Tijdens de Stakeholderconferentie zijn ook prijzen uitgereikt aan 17 Eurostars- en Eureka-Cluster projecten. De 10 beste projectvoorstellen van de afgelopen 2 Eurostarscalls en de meest succesvolle clusterprojecten ontvingen een uitnodiging voor de Awards. 7 van de 17 projecten hebben een Nederlandse deelnemer in het consortium.

Nederland voorzitter Eureka

Vanaf 1 juli 2019 is Nederland voorzitter van het Eureka innovatienetwerk. Eureka is een intergouvernementele organisatie van 45 landen en de Europese Commissie om research- en innovatiesamenwerking te bevorderen. Nederland stelt hiervoor jaarlijks € 40 miljoen ter beschikking.

Nederland nummer 1 in hightech scale-ups

Nederland is van alle Eurekalanden het land met het hoogste aantal gefinancierde scale-ups in het Eureka/Eurostarsprogramma. Deze projecten krijgen subsidie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Sinds 2014 zijn binnen het Eurostarsprogramma 86 Nederlandse hightech scale-ups gefinancierd. In totaal ontvingen de bedrijven € 24,4 miljoen aan subsidie voor hun innovatie samenwerkingsprojecten. Daarmee is voor € 83,7 miljoen aan Nederlandse Research en Development (R&D) gerealiseerd en konden de scale-ups deelnemen aan internationale projecten met een totale waarde van € 158,9 miljoen. Meer dan de helft van de projecten betrof innovaties op het gebied van ICT en gezondheidszorg.

Meer informatie


Titel: Kankerbestrijdingsproject met Nederlandse inbreng meest innovatief van Eureka Eurostars 2019 | RVO.nl
Datum: 2019-09-05 10:28:49
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur