Kabinet beschuldigt Iran van twee moorden in Nederland, EU legt sancties op

Online projecten en diensten


Iran zit bijna zeker achter twee liquidaties in Nederland op mensen met een Iraanse achtergrond. De ministers Blok en Ollongren schrijven aan de Tweede Kamer dat de AIVD sterke aanwijzingen heeft voor de betrokkenheid van het land bij twee moorden: op Mohammad Samadi in 2015 in Almere en op Ahmad Nissi in 2017 in Den Haag.

Er zijn ook aanwijzingen dat Iran betrokken was bij meer “vijandelijke acties” op Europees grondgebied, zoals verijdelde aanslagen in Denemarken en Frankrijk. In verband daarmee heeft de EU vandaag sancties opgelegd aan de Iraanse inlichtingendienst en twee leidinggevenden van die dienst. Hun banktegoeden zijn bevroren, schrijft het kabinet.

→ https://nos.nl/l/2266583

Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos

—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op YouTube.com/NOS vind je iedere dag het nieuws dat je niet mag hebben gemist. Ook kun je hier de mooiste reportages vinden van onze verslaggevers en correspondenten. En we houden je ook vaak live op de hoogte van brekend nieuws.

► VRAGEN/TIPS/IDEEËN?
We horen graag wat jij van het nieuws vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: social@nos.nl

En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal: https://www.youtube.com/nos

► OVER NOS:
Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:
https://www.nos.nl
Twitter: https://twitter.com/NOS
Facebook: https://www.facebook.com/nos/


Kijktijd: 1:37
Publisher: NOS

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.