Jan Nagel niet opnieuw kandidaat Eerste Kamer

Jan Nagel (79), de huidige fractievoorzitter van 50PLUS in de Eerste Kamer, stelt zich niet herkiesbaar voor de komende Eerste Kamerverkiezingen, op 27 mei 2019. In de vrijkomende tijd gaat hij schrijven.

Na 14 jaar Binnenhof (6 jaar senator voor de PvdA en 8 jaar fractievoorzitter 50PLUS) vindt hij de tijd rijp voor meer aandacht voor het Buitenhof.

50PLUS-oprichter Jan Nagel ziet de verkiezingen volgend jaar met vertrouwen tegemoet.

“50PLUS bestaat volgend jaar 10 jaar. Het is duidelijk dat 50PLUS in tegenstelling tot eerdere ouderenpartijen een blijvertje is en groeit. Bij elke nieuwe verkiezing won de partij in die tien jaar zetels in waterschappen, gemeenten, provincies, Eerste Kamer en Tweede Kamer. Dat zal volgend jaar volgens de opiniepeilingen opnieuw het geval zijn en dat kan voor de ouderen grote betekenis hebben nu het kabinet Rutte zijn meerderheid van één zetel in de Eerste Kamer royaal dreigt te verliezen.”

De vrijkomende tijd gaat Jan Nagel benutten voor het schrijven van een vervolg op zijn in 2001 verschenen boek “Boven het Maaiveld”. Met uitgeverij Aspekt is een nieuwe uitgave overeengekomen die de politieke gebeurtenissen vanaf de opkomst van Leefbaar Nederland met Pim Fortuyn tot en met de bestaansgeschiedenis van 50PLUS van nabij zal beschrijven.

© 13 september 2018 – Foto: Harry van Beugom


Titel: Jan Nagel niet opnieuw kandidaat Eerste Kamer
Datum: 2018-09-13 11:00:00
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.