Is vierkant fietspad bij rotonde veiliger?


Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos

Gevaarlijke kruispunten en rotondes aanpakken. En nieuwe, bredere fietspaden aanleggen, zonder paaltjes en met schuine stoepranden. Dit soort maatregelen wil de overheid nemen om de verkeersveiligheid in Nederland te vergroten. De ambitie is om uit te komen op nul verkeersslachtoffers.

In Amersfoort is dat al gebeurd, ze hebben daar zo’n gevaarlijke rotonde aangepakt. In het noorden van de stad ligt een rotonde waarover iedere dag zo’n 17.000 fietsers en 8.500 automobilisten rijden, op weg naar het werk of een van de drie scholen in de buurt. “Dit was een van de drukste, maar ook de gevaarlijkste punten voor fietsers en scooters”, zegt de Amersfoortse verkeerswethouder Hans Buijtelaar.

De wethouder spreekt in de verleden tijd, want begin dit jaar heeft de gemeente de rotonde aangepakt. De vorm van het omliggende fietspad is nu geen cirkel meer, maar een vierkant. Ook is één tak van de rotonde afgesloten voor auto’s: daar mogen nu alleen nog maar fietsers overheen. De fietspaden zijn bovendien breder dan eerst. → https://nos.nl/l/2262337

—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op YouTube.com/NOS vind je iedere dag het nieuws dat je niet mag hebben gemist. Ook kun je hier de mooiste reportages vinden van onze verslaggevers en correspondenten. En we houden je ook vaak live op de hoogte van brekend nieuws.

► VRAGEN/TIPS/IDEEËN?
We horen graag wat jij van het nieuws vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: social@nos.nl

En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal: https://www.youtube.com/nos

► OVER NOS:
Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:
https://www.nos.nl
Twitter: https://twitter.com/NOS
Facebook: https://www.facebook.com/nos/


Kijktijd: 1:49
Publisher: NOS

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.


DEEL
Vorig artikelPromo kerst 2018 #Losser
Volgend artikelOp 20 maart rekenen we af!
BestuurlijkNieuws
Via de website BestuurlijkNieuws.nl en onze social media delen wij informatie over lokale en landelijke politiek, de lokale en landelijke overheid, waterschappen, provincies en EU.