Inschrijven voor invoercontingent knoflook tweede deelperiode 2017

Bericht 17.046 – Van 1 tot en met 7 juli 2017, uiterlijk om 13.00 uur, kunt u invoercertificaten aanvragen voor het tariefcontingent knoflook (Verordening (EG) nr. 341/2007). Binnen dit tariefcontingent importeert u verse knoflook uit derde landen, tegen een ad valorem recht van 9,6%.

De inschrijving staat open voor traditionele importeurs en nieuwe importeurs.

Hoeveel kunt u aanvragen

  • Traditionele importeurs: uw referentiehoeveelheid. Dat is het gemiddelde van de door u ingevoerde hoeveelheid verse knoflook (GN 0703 20 00) in de laatste drie kalenderjaren, voorafgaand aan de nieuwe contingentsperiode.
  • Nieuwe importeurs: U mag maximaal 10% aanvragen van de totale hoeveelheid van de per deelperiode en per oorsprong vastgestelde hoeveelheid.

De hoeveelheden per contingentnummer voor deze deelperiode vindt u in de tabel in de download, onderaan deze pagina.

Aanvraagformulieren

U vindt de aanvraagformulieren voor deze invoerregeling op de pagina Knoflook invoeren op mijn.rvo.nl. Vergeet niet om in uw aanvraagformulier, in vak 4, uw EORI-nummer te vermelden.

Indienen van bewijs

Schrijft u voor de eerste keer in voor deze invoerregeling? Dan moet u bewijs inleveren.

Sancties bij onjuiste gegevens

Verstrekt u onjuiste gegevens of bewijsmateriaal? Dan kunt u voor meerdere contingentjaren worden uitgesloten van deelname.  Meer informatie vindt u op de pagina Sancties.

Stellen van de zekerheid

De te stellen zekerheid voor een invoercertificaat is € 6,00 per 100 kg. Voor het stellen van een bankgarantie gebruikt u het model op de formulierenpagina. Het rekeningnummer voor een contante storting vindt u op de informatiepagina Zekerheid.

Geldigheid van de invoercertificaten

De invoercertificaten zijn 3 maanden geldig vanaf  1 september 2017 tot en met 30 november 2017.

Sancties bij verstrekken onjuiste gegevens

Verstrekt u onjuiste gegevens of bewijsmateriaal? Dan kunt u voor meerdere contingentjaren worden uitgesloten van deelname. Meer informatie vindt u op de pagina Sancties.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie de pagina Regeling knoflook  en de Basisregeling invoer knoflook (pdf). Let erop dat u altijd de meest actuele versie van de basisregeling gebruikt.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met RVO.nl:

  • Bij vragen over de regeling: 088 602 6850
  • Bij vragen over uw aanvraag: 088 602 6756 of 088 602 6731
  • Bij vragen over de bankgarantie: 088 602 6745 of 088 602 6740

Faxnummer en e-mailadres

Gebruik voor uw aanvragen het onderstaande e-mailadres en faxnummer:

Verzending via e-mail en bijlagen in PDF heeft de voorkeur. Een pdf-bestand verkleint  de kans dat de mail niet aankomt door antispam- of viruscontroles. Het e-mailbericht mag niet groter zijn dan 5MB. Grotere bestanden stuurt u via de fax.

Met deze regeling geeft het ministerie van Economische Zaken invulling aan de handelsafspraken tussen de Europese Unie en niet-EU landen.


Titel: Inschrijven voor invoercontingent knoflook tweede deelperiode 2017
Datum: 19 June 2017 | 9:50 am
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur