Inkomend studiebezoek olie-en gassector Senegal

De overheid van Senegal heeft Nederland gevraagd te helpen met het opzetten van goed bestuur rondom de exploitatie van olie en gas. Een studierapport geeft aanbevelingen voor Nederlandse bedrijven en de Nederlandse overheid. Daarnaast bezoekt een Senegalese delegatie begin oktober Nederland.

Aanbevelingen en kansen

In het rapport ‘Energy sector analysis Senegal – Petroleum & gas’ (pdf; in het Engels) staan aanbevelingen voor Nederlandse bedrijven en de Nederlandse overheid over ontwikkelingen in de energiesector in Senegal, met de focus op olie en gas. Het rapport benoemt ook marktkansen voor Nederlandse bedrijven in de energiesector.

Het rapport is geschreven door Armand Holle in opdracht van RVO.nl en de Nederlandse ambassade in Dakar.

Inkomend studiebezoek

Het Netherlands African Business Council NABC organiseert in opdracht van de Nederlandse ambassade in Dakar en RVO.nl een inkomend studiebezoek voor decisionmakers uit Senegal. Het studiebezoek vindt plaats in de week van 9 tot en met 13 oktober 2017. Het inkomend studiebezoek volgt op de studie en een eerdere handelsmissie naar Senegal.

Matchmaking tijdens Offshore Energy

Tijdens deze week wordt een matchmakingbijeenkomst georganiseerd voor de Senegalese delegatie met Nederlandse bedrijven die actief zijn in de olie-, gas- of maritieme industrie. De matchmaking vindt plaats tijdens de Offshore Energy-beurs op 10 oktober.

Seminar over milieu-effectrapportages

RVO.nl co-financiert ook een 3-daags seminar in Senegal over strategische milieueffectrapportages, georganiseerd door de Commissie MER.

Meer informatie

Meer informatie vind u op de websites van de organisaties. Of houd onze evenementenkalender in de gaten.

Download het rapport

Energy sector analysis Senegal – Petroleum & gas (pdf, in het Engels)


Titel: Inkomend studiebezoek olie-en gassector Senegal
Datum: 2017-09-20 13:52:37
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur