Het Europees Parlement opent zijn deuren op zaterdag 6 mei | Nieuws

Het Parlement in Brussel opent deze zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur de deuren voor het publiek. Verken het hemicycle, doe mee aan een rondleiding, volg een debat en breng vervolgens uw stem uit. U kunt zich ook onder de eerste bezoekers begeven van het Huis van Europese Geschiedenis, een nieuw museum dat op 6 mei zijn deuren opent.

Zoals ieder jaar opent het Europees Parlement zijn deuren in aanloop naar de viering van Europadag op 9 mei, de dag waarop de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Robert Schuman, in 1950 een toespraak hield die leidde tot de oprichting van de Europese Unie.

Wij nodigen iedereen uit om het Parlement en de andere EU-instellingen te bezoeken en te ontdekken wat Europa is en hoe het werkt via verschillende activiteiten en presentaties.

U kunt ons vanaf 10 uur bezoeken en deelnemen aan de welkomstceremonie in het hemicycle om 10:45.

Op ons programma hebben we de hele dag rondleidingen in het Nederlands maar ook in het Engels, Frans en Duits, evenals drie interessante debatten:

11:30 Media en educatie in tijden van alternatieve feiten
12:30 Moederschapsverlof
13:15 Gratis interrailpas voor jongeren

Dit jaar kunt u ook  het Huis van Europese Geschiedenis ontdekken. Dit is een nieuw museum naast het Parlement dat op 6 mei voor het eerst zijn deuren opent. Bezoek het museum om een schat van artefacten en herinneringen te bekijken die een verband hebben met de geschiedenis van Europa en van onze Unie.

U kunt hier alle informatie vinden over de evenementen op 6 mei.

Wij kijken er naar uit u te ontmoeten!


Titel: Het Europees Parlement opent zijn deuren op zaterdag 6 mei | Nieuws
Datum: 4 May 2017 | 2:45 pm
Publisher: Europees Parlement
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken, daar is vaak een PDF beschikbaar.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur