Het ambacht van wetenschappelijke advisering voor beleid: WRR

21-12-2016

De WRR beoefent het ambacht van strategisch-wetenschappelijke advisering ten behoeve van beleid, dat zich steeds verder ontwikkelt qua inhoud en methoden. De voorzitter van de WRR, prof. dr. André Knottnerus, zette de essenties van dit ambacht op een rij tijdens een internationale bijeenkomst georganiseerd door het Committee for the Future van het Finse parlement op 7 en 8 juni jongstleden.

Zijn voordracht The Netherlands Scientific Council for Government Policy: an introduction to the Council and its contributions to the craft of scientific advice is gepubliceerd in de bundel For the Next Generations, Report of the International Seminar in the Finnish Parliament 7-8 June 2016.

In zijn bijdrage besteedt WRR-voorzitter Knottnerus onder meer aandacht aan de missie van de WRR, de werkwijze van de raad en de impact van wetenschappelijke beleidsadvisering. Het seminar is een initiatief van het Committee for the Future van het Finse parlement, het Prime Minister’s Office, het National Foresight Network en het Finse innovatiefonds Sitra. 

 

 


Titel: Het ambacht van wetenschappelijke advisering voor beleid: WRR
Datum: 21 December 2016 | 3:16 pm
Publisher: Europees Parlement
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur