Europese Berichtgeving Eerste Kamer – Europese parlementaire week in Brussel

22 februari 2019

Maandag 18 februari en dinsdag 19 februari jl. vond de jaarlijkse Europese Parlementaire Week plaats. Vanuit de vaste commissie voor Financiën heeft senator Marnix van Rij (CDA) deelgenomen. Tweede Kamerlid Evert Jan Slootweg (CDA) nam eveneens deel aan het programma.

De Europese Parlementaire week bestaat uit de interparlementaire conferentie over het Europees Semester en de halfjaarlijkse interparlementaire conferentie inzake stabiliteit, economische coördinatie en bestuur in de Europese Unie. Dit jaar was er in het bijzonder aandacht voor de recente commissiemededeling inzake de hervorming van de besluitvorming over fiscale voorstellen in Europese Unie en het volgende Meerjarig Financieel Kader 2021-2027.

Deze week werd georganiseerd door het Europees Parlement en het parlement van Roemenië, de lidstaat die momenteel het Europese voorzitterschap bekleedt. De nationale parlementen van de lidstaten van de Europese Unie spreken tijdens deze week over de EU-coördinatie van het economisch- en begrotingsbeleid van de lidstaten in het kader van het Europees Semester en het Verdrag inzake Stabiliteit, Coördinatie en Bestuur in de Economische en Monetaire Unie.


Titel: Europese Berichtgeving Eerste Kamer – Europese parlementaire week in Brussel
Datum: 2019-02-22 18:52:22
Publisher: Europees Parlement
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken, daar is vaak een PDF beschikbaar.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur